Info Turism

Când vom putea merge din nou în vacanță. Uite ce spun experții

Publicat: 08 mart. 2021
turisti in vacanta care se uita pe o harta
Experții spun că lucrurile în industria turistică incep să revină la normal în perioada următoare

După perioada grea pe care omenirea a trecut-o în vârful pandemiei de coronavirus viața urmează să revină la normal. Evident, întrebarea de pe buzele tuturor este când vom putea merge din nou în vacantă. Ei bine, scenariile sunt unele optimiste, mai ales prim prisma faptului că la nivel mondial a început o masivă campanie de vaccinare anti-COVID. Totuși, acest aspect depinde acum de menținerea sub control a îmbolnăvirilor care au loc ca urmare a răspândirii noilor tulpini ale coronavirusului.

În 2020, turismul mondial a suferit grav, acest an devenind cel mai rău an din istoria acestei industrii. Călătoriile internaţionale au scăzut cu 74%, în comparaţie cu 2019, potrivit ultimelor date ale Organizaţiei Mondiale a Turismului (ONWTO).

Când vom putea merge din nou în vacanță

Lansările de vaccin, precum și creșterea numărului de persoane vaccinate oferă, în mod cert o speranță că lucrurile vor reveni tot mai mult la normalul la care sperăm cu toții pentru a reuși să facem loc în viața noastră și distracției și călătoriilor. Cu toate acestea, suntem încă departe de probleme pentru că pandemia încă nu a slăbit încă din intensitate.

În timp ce experții se declară optimiști cu privire la relaxare, de fapt situațiile diferă foarte mult de la un loc la altul, de la o țară la alta. Mai mult, totul depinde acum de menținerea sub control a îmbolnăvirilor care au loc că urmare a răspândirii noilor tulpini ale coronavirusului.

Cu atâta incertitudine care încă nu ne părăsește, cel mai recomandat, în majoritatea părților lumii este totuși să rămâi acasă, pentru a fi 100% în siguranță. Asta cel puțin pentru moment pentru că în viitor, lucrurile par să se așeze în turism, spun experții.

Întrebat despre când vom putea zbura din nou pe distanțe lungi, fără să ne fie teamă, Bryce Conway, un expert în recompense de călătorie și fondator al 10xTravel, a declarat că și în acet moment greu sunt câteva destinații unde turiștii pot călători pe distanțe lungi.

”Există câteva destinații în care călătorii pot rezerva un zbor pe distanțe lungi chiar acum, dacă doresc. De exemplu, există zboruri deschise pasagerilor americani către destinații precum Albania și multe părți din Caraibe. Dar nu mă aștept să crească volumul rutelor pe distanțe lungi până când nu vom vedea nivelurile pe care le va atinge pandemia, până în 2022”.

Alexis Barnekow, fondator și CEO al aplicației de rezervare Chatflights, este și el de acord.

„Aproape totul este încă rezervabil, cu câteva excepții. Noua Zeelandă / Australia este mai dificil de rezervat deoarece companiile aeriene precum Qantas și-au redus volumul într-o mare măsură. Alte două companii aeriene care au scăzut cu mult posibilitatea de a face rezervări sunt Thai Airways și Singapore Airlines, deși asta se întâmplă mai mult din rațiuni financiare”, spune el, potrivit CNN.

„Practic toate celelalte companii aeriene se străduiesc să mențînă aprovizionarea la aceleași niveluri că înainte pentru a-și menține fluxul de numerar continuu. Puteți rezerva, dar riscul anulării zborurilor și reprogramării este mult mai mare”, a mai precizat Alexis Barnekow.

Regulile de intrare, desigur, variază de la destinație la destinație și, de asemenea, la țara de plecare. Dubai, de exemplu, este una dintre cele mai deschise destinații din lume, în timp ce Noua Zeelandă este printre cele mai blocate.

Ce trebuie să faci atunci când te decizi să pleci în vacanță

Călătorii ar trebui să verifice reglementările în momentul rezervării și din nou înainte de a călători și să nu facă călătorii inutile atunci când este împotriva îndrumărilor oficiale.

Când vine vorba de călătoriile de agrement pe distanțe lungi care devin mai admisibile și mai recomandabile, optimist, vorbind, acestea se vor putea realiza în siguranță undeva la sfârșitul anului 2021.

Transportatorul de pavilion australian Qantas, unul dintre cei mai importanți aviatori, a anunțat că intenționează să reia zborurile internaționale – la scară redusă – până la sfârșitul lunii octombrie a acestui an.

Adauga un comentariu