Eveniment-Social

Candidatii Forta Civica intra pe listele la europarlamentare in urma unei evaluari interne

Publicat: 06 feb. 2014
1

Candidatii Partidului Forta Civica, inscrisi in cursa pentru alegerile europarlamentare, vor fi evaluati de catre sefii de la centru. Ordinea pe listele formatiunii va fi stabilita de catre presedintele Mihai Razvan Ungureanu, in urma unui interviu sustinut cu fiecare candidat in parte. De la Iasi, va candida Adriana Radu, presedintele organizatiei de femei a Fortei Civice Iasi. „Toti cei propusi de organizatiile judetene vor da un interviu in fata lui Mihai Razvan Ungureanu si in functiile de prestatiile lor se vor stabili si locurile pe liste. Sunt sigur ca prestatia doamnei profesor Radu se va ridica la nivelul si asteptarile iesenilor. De altfel, Forta Civica este si singurul partid care are o serie de criterii pentru stabilirea candidatilor, iar Adriana Radu le indeplineste pe toate. Sunt sigur ca va face o figura extrem de buna la nivel central”, a spus Dragomir Tomaseschi, presedintele Forta Civica Iasi. Adriana Radu este profesoara de istorie la Colegiul National din Iasi si a fost desemnata in urma cu cateva zile sa reprezinte filiala pe listele pentru alegerile europarlamentare. „Scena politica romaneasca este monopolizata de cateva familii. De altfel, circa cinci la suta din populatia Romaniei este implicata politic. Noi nu mai dorim sa fim condusi de aceasta familie si vrem o schimbare. Am o experienta in domeniul educatiei pe care vreau sa o fructific cat mai bine. Pentru ca aceste domenii genereaza progresul si determina formarea unor tineri competitivi, am decis sa intru in aceasta cursa”, a spus Adriana Radu.
Comentarii
 • Buna asta:”Ordinea pe listele formatiunii va fi stabilita de catre presedintele Mihai Razvan Ungureanu” si „Toti cei propusi de organizatiile judetene vor da un interviu in fata lui Mihai Razvan Ungureanu”. Halal partid, halal democratie.

  • Iată ce am găsit într-un articol publicat zilele acestea: FORTA CIVICA este partidul care a decis pentru candidatii la un loc in Parlamentul European doua tipuri de criterii:
   Criterii eliminatorii:
   a) sa fie membru Forta Civica;
   b) sa nu aiba cazier judiciar;
   c) sa nu fi fost colaborator al securitatii;
   d) sa nu fi fost inceputa urmarirea penala pe numele candidatului;
   e) sa cunoasca cel putin o limba de circulatie europeana, alta decat limba romana;
   f) sa prezinte un program, “Programul pentru Romania”, in limba de circulatie europeana, alta decat limba romana;
   Criterii de departajare:
   a) sa nu fi fost membru al PCR
   b) sa nu fi detinut o functie aleasa sau numita la nivel national in institutii centrale
   c) varsta cuprinsa intre 30-55 de ani
   d) cv profesional

   Din articol reieşea că nu MRU decide, ci face parte din comisia care decide lista.

 • Adica o doamna care sa nu fie din grupul golancilor gen Cameia Gavril, mdam Romanescu-( fauritoare de jmecherii cu banuti europeni,si alte dudui murdarite de Kakat! Doamna , din cate m am interesat este imaculata…sa vedem daca va putea ramane ca HERMINA. bravos Forta cinica!

Adauga un comentariu