Eveniment-Social

Candidatii la Bac, supravegheati ca in Big Brother – FOTO, VIDEO

Publicat: 07 iun. 2011

Spre deosebire de alte judete, la Iasi, Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) garanteaza faptul ca, in fiecare din cele 500 de sali unde se vor derula probele scrise ale examenului de Bacalaureat, vor exista camere de supraveghere. Toleranta pentru candidatii care incearca sa fraudeze concursul va fi zero. „In fiecare din cele aproximativ 500 de sali unde se vor derula probele scrise ale examenului de Bacalaureat vor fi sisteme de supraveghere video. Din luna decembrie a anului trecut ne preocupa acest lucru si avem banii necesari pentru a face posibila implementarea programului. In acest mod speram sa putem reduce la minimum tentativele de fraudare a examenului”, a precizat Liliana Romaniuc, sefa ISJ.
Pana la acest moment, la nivelul judetului Iasi, peste 90 la suta dintre candidati au participat la prima proba a bacalaureatului, cea de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala în Limba romana. Astazi, in ultima zi a primei probe, ultimii 300 de absolventi ai clasei a XII-a sunt programati pentru evaluare in opt centre de examen.
Urmatoarea proba va fi cea de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare în Limba materna, în intervalul 8-10 iunie. In perioada 10-17 iunie, absolventii vor fi testati la competentele digitale. Intre 20 si 23 iunie este programata proba orala la o limba de circulatie internationala. Probele scrise vor avea loc doar in 24 de centre din judet.

Adauga un comentariu