Remedii naturiste

Canepa, cea mai bogata sursa de proteina vegetala

Publicat: 29 ian. 2014
„Fii pe primul loc” a?? aceasta este semnificatia proteinelor in limba greaca, iar pentru ca omul sa isi mentina zilnic pozitia de lider, organismul compus din 22 de aminoacizi regasiti in compozitia proteinelor, efectueaza constant combinatii intre acestia, pentru a produce o infinitate de proteine. In prezent, cea mai bogata sursa de proteine vegetale este reprezentata de semintele de canepa, recomandate a fi incluse in alimentatia zilnica, indiferent de varsta, avand un rol esential in mentinerea sanatatii organismului uman. 
Nu doar pentru sportivi, dar si pentru alimentatia zilnica a oamenilor obisnuiti, proteinele sunt absolut necesare pentru sustinerea sanatoasa a organismului. Semintele de canepa reprezinta unul dintre cele mai nutritive alimente, datorita compozitiei unice de aminoacizi esentiali si acizi grasi esentiali necesari pentru a satisface nevoile nutritionale ale organismului uman.
Cu un profil similar oului, semintele de canepa sunt sursa cea mai completa de proteine din regnul vegetal, deoarece contin toti aminoacizii esentiali necesari organismului uman. Asa cum proteinele sunt o componenta vitala in repararea muschilor si in constructia acestora, la fel sunt si vitaminele, mineralele, fibrele, enzimele, probioticele si antioxidantii pentru corpul uman, vestea buna este tocmai faptul ca toate acestea se regasesc in compozitia semintelor de canepa. Proteinele din semintele de canepa sunt compuse in proportie de 65% din edestina, o proteina globulara care seamana cel mai mult cu cele regasite in corpul uman, motiv pentru care acesta absoarbe foarte usor intreaga gama de substante nutritive din compozitia acesteia.
Importanta proteinelor din semintele de canepa pentru organismul uman
Desi provine dintr-o planta, proteina din semintele de canepa este surprinzator de completa.
Cercetarile stiintifice au demonstrat faptul ca proteinele din semintele de canepa contin toti cei 20 de aminoacizi cunoscuti, inclusiv cei 10 aminoacizi esentiali (8 pentru adulti si 2 pentru copii si adolescenti) pe care corpul nostru nu ii poate produce. De fapt, proteinele sunt considerate a fi complete, atunci cand contin toti cei 10 aminoacizi esentiali intr-o cantitate optima si intr-un raport ideal, astfel incat sa satisfaca nevoile organismului uman. 
Un alt aspect extrem de important in ceea ce priveste proteina din semintele de canepa consta in continutul foarte ridicat de fibre insolubile, acestea ajutand la mentinerea unui nivel stabil al zaharului in sange, ideal pentru arderea grasimilor.
Datorita continutului sau bogat in aminoacizi, semintele de canepa sunt ideale pentru vegetarieni, vegani sau orice persoana care doreste sa reduca continutul de carne din alimentatia zilnica, intrucat semintele de canepa pot furniza cantitatea de proteine optima pentru un organism sanatos. Cu o colectie completa de aminoacizi, usor de digerat si cu un raport ideal de acizi grasi esentiali Omega 3 si Omega 6, semintele de canepa sunt sursa perfecta de legume pentru o alimentatie cu un nivel ridicat de proteine.
Unicitatea proteinelor din semintele de canepa
Caracterul unic al semintelor de canepa nu este dat doar de compozitia sa bogata in aminoacizi esentiali, ci mai ales de faptul ca proteina lor este compusa in proportie de 65% din globulina edestina, cea mai mare compozitie din regnul vegetal.
Edestina are abilitatea unica de a stimula producerea de anticorpi impotriva agentilor invazivi, pentru ca corpul sa faca fata organismelor invadatoare, prin anticorpii creati. Mai mult decat atat, consumul de seminte de canepa este benefic in cazul persoanelor care sufera de boli cu deficit imunitar, intrucat ofera aportul optim de aminoacizi de care organismul are nevoie pentru a produce albumina serica umana.
Spre deosebire de alte pudre proteice, cea din canepa are un continut bogat in acizii grasi polinesaturati esentiali omega 6 si omega 3 in raportul ideal pentru asimilarea de catre organism. (sursa: unica.ro)


loading...

Adauga un comentariu