National

Canicula si furtuni! Ce anunta vremea pe trei luni in Romania: iunie, iulie, august 2019

Publicat: 23 mai 2019
1

Vremea pe 3 luni in Romania: Prognoza meteo pentru vara 2019 anunta temperaturi caniculare si furtuni! Lunile iunie, iulie, august 2019 aduc zile toride, dar si si averse sub forma furtuni si descarcari electrice! Afla prognoza meteo completa pentru trei luni de vara

Vremea in urmatoarele trei luni, in Romania, va fi caracterizata de episoade de temperaturi ridicate, dar si de dese innorari si averse. Prognoza meteo pentru vara 2019 aduce posibilitatea aparitiei furtunilor cu fulgere este ridicata pe parcursul celor trei luni de vara: iunie, iulie, august. Totusi, din informatiile oferite de buletinul meteo accuweather.com, aflam ca cele mai ridicate valori inregistrate sunt in jurul a 31-32 grade C, iar minimele 15-16 grade C. 

Comparativ cu anii trecuti, prognoza meteo in Romania pentru cele trei luni de vara anunta valori termice ridicate, dar mult mai bogata in precipitatii.

Prognoza meteo pentru vara 2019

Vremea pe 3 luni in Romania: prognoza meteo in luna iunie

Luna iunie debutreaza cu cer partial noros si posibilitatea de averse. Temperaturile se vor situa in prima saptamana intre 26 -28 grade C, iar cele minime de 15-17 grade C. Atmosfera nu va prezenta modificari speciale pana catre finalul lunii cand valorile in termometre cresc pana la 30 de grade, dar apar si aversele insotite de furtuni cu fulgere.

Vremea pe 3 luni in Romania: prognoza meteo in luna iulie

Luna iulie este, prin definitie, cea mai calduroasa luna de vara. In Romania, temperaturile maxime absolute au fost de 44,3 grade Celsius, raportate la Calafat in anul 2007, in timp ce temperatura minima lunara a coborat la -8 grade Celsius, aceasta datand din anul 1933, de la statia meteorologica Vf. Omu, conform datelor privind caracterizarea climatica a lunii iulie publicate de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM). 

Buletinul meteo pentru iulie 2019 anunta valori mai scazute insa, dar si precipitatii, ceea ce ne duce cu gandul la faptul ca vara 2019 nu se anunta una secetoasa, cel putin din primele date aparute. Asadar, vremea in iulie 2019 aduce temperaturi maxime de 31-32 de grade C, dar si furtuni cu fulgere. Spre finalul lunii iulie si inceputul lunii august, se intrevede o racire a vremii. Valorile termice vor mai scadea cu cel putin trei grade C, iar un nou val de ploi isi face aparitia.

Vremea pe 3 luni in Romania: prognoza meteo in luna august

Prognoza meteo a lunii august indica temperaturi care nu vor depasi 31 de grade C, in timp ce minimele termice ale lunii vor cobori pana la 17, respectiv 14 grade C. Indiferent de cum vor fi temperaturile vara aceasta, cert este ca sezonul estival este cel mai asteptat sezon al anului si cu siguranta ne vom bucura atat de zilele calduroase, dar si de cele ploioase!

Adauga un comentariu