Stiri Turism

Canicula si vijelli in aproape toata tara. Meteorologii avertizeaza ca ar putea urma un week-end de cosmar 

Publicat: 05 iul. 2019

Vineri avem o zi destul de insorita, cateva reprize de ploaie prin sud si pe la munte si o amiaza calduroasa in zonele de campie.

Astazi mai vin cateva serii de averse tot in tinuturile sudice si la munte. Vor fi si fenomene electrice, conditii de grindina, iar vantul se va inteti pe timpul ploilor. In rest avem soare, timp frumos si o amiaza calduroasa in zonele de campie. Maximele vor fi de la 25 de grade in depresiuni, pana la 33 de grade in vestul Olteniei.

Vremea in fiecare regiune a tarii

Vedem cum va arata vremea in fiecare regiune si incepem cu Dobrogea si Baraganul. Pe aici vor fi innorari si averse dar apare si soarele pe parcursul zilei. Maximele termice, se opresc pe la 30 de grade Celsius.

Mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei doar izolat mai pot sa vina cateva ploi. Atmosfera va fi placuta iar temperaturile ajung si aici pe la 30 de grade.

In nordul Moldovei si in Bucovina, soarele apare peste tot si doar la munte o sa ploua sporadic. Se incalzeste usor insa temperaturile vor fi normale pentru data din calendar.

In nordul Transilvaniei si prin Maramures, prindem vreme frumoasa fara ploi si maxime de pana la 30 de grade Celsius.

In vestul tarii, cerul va fi mai mult senin si doar pe la munte vin cativa stropi de ploaie. Temperaturile cresc cu 3-4 grade fata de ziua trecuta.

In tinuturile centrale, atmosfera va fi agreabila dar in zonele de munte vin averse, cu descarcari electrice, vant nervos si s-ar putea sa cada grindina. Temperaturile ajung la 30 de grade in vestul provinciei si la 26 de grade in partea estica.

In sud-vestul tarii, se anunta vreme schimbatoare si cateva averse pe parcursul zilei. Se incalzeste usor si la amiaza vor fi 33 de grade in vestul Olteniei.

In tinuturile sudice, astazi mai cresc temperaturile dar vor fi normale pentru luna iunie. Mai apar cateva ploi zgomotoase si vantul se va inteti in timpul ploilor.

In Bucuresti, astazi prindem vreme schimbatoare, cu un pic de vant, ploi trecatoare si o maxima in jur de 28 de grade.

La munte, atmosfera va fi placuta in prima parte a zilei, dar mai tarziu prin Meridionali apar ploi locale, destul de zgomotoase.

Pentru cei aflati pe litoral, vestile sunt foarte bune. Va fi vreme frumoasa pe toata durata festivalului Neversea. Astazi vom avea nori putini, o briza activa si temperaturi placute.

Vremea in urmatoarele 3 zile

Maine prindem vreme frumoasa, desi pe la munte, iar seara si prin nord-vest, mai apar ceva nori de ploaie. Temperaturile mai salta un pic. Duminica se face si mai cald, iar in sud si sud-est va fi canicula. Creste si instabilitatea, iar la deal, la munte, in vest, nord si centru se asteapta ploi torentiale, vijelii, caderi de grindina si cantitati mari de apa intr-un timp foarte scurt. Luni caldura se domoleste, dar vin alte serii de averse in zonele de deal si munte, local si in restul tarii. Se mentin conditiile de grindina si se mai pot strange cantitati insemnate de apa.

In Bucuresti, sambata norii se risipesc si se incalzeste din nou. Maxima ajunge la 32 de grade. Duminica aerul se incinge si mai tare si vom avea o amiaza caniculara, cu disconfort termic major. Luni caldura se domoleste, dar se-aduna norii si cresc sansele de averse.

La munte, maine se mai racoreste putin; domina vremea frumoasa, desi spre seara s-ar putea sa mai vina o aversa – doua. Duminica instabilitatea cuprinde aproape toata zona montana si se anunta ploi torentiale, caderi de grindina si vijelii. Iar luni temperaturile scad usor; vin alte serii de averse si se mentin conditiile de grindina.

Vesti foarte bune pentru cei aflati pe litoral. Va fi vreme frumoasa pe toata durata festivalului. Maine avem atmosfera insorita, un vant mai insistent dupa-amiaza si cel mult 29 de grade prin statiuni. Duminica prindem inca o zi calda si frumoasa dar vantul mai are unele porniri. Iar luni norii se inmultesc si pot aduce cateva reprize de ploaie. In tot acest interval apa marii va avea in jur de 24…25 de grade.
 loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit