Magazin

Canon si Toyota renunta la oameni in favoarea robotilor

Publicat: 14 mai 2012
1

Producatorul japonez de electronice Canon intentioneaza sa renunte la angajatii din fabrici si sa treaca la o productie complet automatizata. Tranzitia spre o productie in totalitate bazata pe masinarii va dura cativa ani, fiind posibil sa fie finalizata in 2015, potrivit purtatorului de cuvant al companiei, Jun Misumi, citat de AP.

In ultima perioada, producatorii japonezi au mutat unitatile de productie in afara tarii, pentru a contracara pierderile suferite din cauza aprecierii yenului. Astfel, o mare parte din fabrici s-au mutat in China, India si in alte tari asiatice, unde forta de munca este mai ieftina.

Misumi a insistat ca nu vor exista reduceri de personal din aceasta cauza. „Cand masinile vor deveni mai sofisticate, oamenii vor fi transferati catre alte tipuri de activitati”, a precizat el.

Canon nu este singura companie japoneza care intentioneaza sa treaca la productie complet automatizata. Toyota Motor lucreaza la un plan similar, pentru a taia costurile si a imbunatati calitatea masinilor. Recent, Toyota a demonstrat ca procesul de sudura a devenit mult mai rapid si mai precis prin intermediul sudurii cu laser. Compania a folosit aceasta procedura pentru masinile de lux Lexus.

Sursa: ziare.com

Adauga un comentariu