Stiri si curiozitati

Canonul de pocăință către Mântuitorul Hristos. Ce rugăciuni să rostești pentru luminarea minții și iertarea păcatelor

Publicat: 19 sept. 2022
canonul de pocainta catre Mantuitorul Hristos
Canonul de pocăință către Mântuitorul Hristos se citește cât mai des cu putință pentru iertarea păcatelor, liniște sufletească și îndepărtarea relelor.

Canonul de pocăință către Mântuitorul Hristos se citește cât mai des cu putință pentru a avea parte de binecuvântarea divină și de ajutorul tuturor forțelor cerești. Acest canon are o putere tămăduitoare deosebită și este făcător de minuni pentru cel care se roagă cu multă credință și smerenie. Iată ce rugăciuni să rostești pentru luminarea minții și iertarea păcatelor.

Canonul de pocăință către Mântuitorul Hristos, vindecător și de grabnic ajutor

Atunci când ne simțim copleșiți de suferințe și gânduri negre, putem rosti câteva rugăciuni tămăduitoare și făcătoare de minuni. La vreme de grea încercare trupească sau sufletească putem rosti citi în fiecare zi canonul de pocăință către Mântuitorul Hristos. Acesta este de grabnic ajutor și îl ajută pe cel copleșit de probleme să treacă mai ușor peste suferințe și să își păstreze credința statornică.

,,Acum mă apropii eu, păcătosul și îm­povăratul, către Tine, Stăpânul și Dum­nezeul meu, și nu îndrăznesc să mă uit la cer; numai mă rog și grăiesc: Dă-mi, Doamne, mai înainte, ca să plâng faptele mele cu amar. O, amar mie, păcătosului, că sunt ti­călos mai mult decât toți oamenii; po­căință nu este întru mine. Ci-mi dă mie, Doamne, lacrimi, ca să plâng fap­tele mele cu amar.

Maica lui Dumnezeu Preacurată, caută spre mine, păcătosul, și mă iz­bă­vește de lațul vrăjmașului, îndrep­tân­du-mă pe ca­lea pocăinței, ca să plâng faptele mele cu amar.

Când se vor pune scaunele la judecata cea înfricoșătoare, atunci faptele tuturor oamenilor se vor vădi; amar va fi atunci de cei păcătoși, căci vor fi trimiși la chinuri. Deci, aceea știind, suflete al meu, pocăiește-te de faptele tale cele rele.

Drepții se vor bucura, iar păcătoșii vor plânge; ci atunci nimeni nu ne va putea ajuta, că faptele noastre ne vor osândi pe noi. Drept aceea nu întârzia, ci, mai înainte de sfârșit, pocăiește-te de faptele tale cele rele.”

Pe lângă acest canon tămăduitor și vindecător de păcate și gânduri negre, putem rosti în fiecare zi și rugăciunea celor 7 arhangheli pentru a avea parte de ajutorul tuturor forțelor cerești. De grabnic ajutor în cele mai grele momente este și Acatistul Sf. Duh pentru vindecare de boli trupești și sufletești.

Cum să te rogi pentru iertarea păcatelor și ajutor divin

Atunci când suntem împovărați de griji și necazuri este bine să rostim câteva rugăciuni vindecătoare și cu efect imediat. Pentru a trece mai ușor peste durerile trupești sau sufletești, putem spune în fiecare zi o rugăciune pentru iertarea păcatelor și liniște sufletească.

Una dintre cele mai puternice rugi la vreme de întristare și deznădejde este rugăciunea de iertare și pocăință către Domnul Iisus Hristos.

„Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul sufletului meu, Ziditorul şi Izbăvitorul meu, iată că s-a săvârşit ziua şi nu ştiu câte zile îmi mai rămân ca să trăiesc! Ştiu cu adevărat că mă apropii de ceasul cel de pe urmă şi nu numai că nu îndreptez păcatele mele trecute, ci încă pururea adaug nemulţumiri şi păcate peste păcate. Mă întristez pentru că Te-am supărat cu păcatele zilei de astăzi şi cu acelea ale vieţii mele trecute şi Te rog iartă-mă!

Îmi pare rău din suflet şi mă lepăd de ele, mă pocăiesc sincer şi Te rog iartă-mă, pentru că eşti Preabun şi Vrednic a fi Veşnic Iubit! Fericit aş fi fost eu de nu aş fi păcătuit şi de nu Te-aş fi întristat cu păcatele mele, dar nădăjduiesc la ajutorul Tău Cel Dumnezeiesc şi de acum înainte hotărăsc să nu mai greşesc, să-mi controlez gândurile, vorbele şi faptele şi să fac în toate Voia Ta şi nu poftele mele! Iartă-mă pentru că am greşit! Fie-Ţi milă de sufletul meu cel păcătos care Te roagă pentru iertare şi pentru răsplătirile cele după vrednicie ale Sfântului Tău Sânge! Dumnezeule Preasfânt şi Preaplin de Iubire, nădăjduiesc ca să mă ierţi şi să mă primeşti iarăşi întru darul Tău!

Ajutat de Tine, promit ca să fug de toate ispitele cele rele care pot să mă îndemne să păcătuiesc! Promit să mă mărturisesc şi să mă împărtăşesc cât mai des şi vreau mai bine să mor decât să mai fac vreun păcat! Îţi mulţumesc Doamne Dumnezeul meu pentru viaţă şi pentru toate darurile Tale Sfinte! Slăvit să fii în veci! Amin!”

Canonul de pocăință către Mântuitorul Hristos se citește cât mai des cu putință pentru iertarea păcatelor, liniște sufletească și îndepărtarea relelor. Acest canon este înzestrat cu o putere tămăduitoare deosebită și este de grabnic ajutor pentru cel care se roagă cu multă credință și smerenie.
Adauga un comentariu