Mozaic muzical

Cântăreața de muzică populară Rodica Olariu, depistată cu coronavirus. Se caută donatori de plasmă

Publicat: 20 oct. 2020
Rodica Olariu pe coperta unui album
Cântăreață de muzică populară Rodica Olariu a fost depistată cu coronavirus. Artista bănățeană are nevoie de plasmă sanguină.

Cântăreața de muzică populară Rodica Olariu a fost depistată cu coronavirus. Artista bănățeană are nevoie de plasmă sanguină. Aceasta se află de o săptămână în Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara.

Rodica Olariu are nevoie urgentă de plasmă, ea fiind internată de o săptămână.

Cântăreața de muzică populară Rodica Olariu are coronavirus

Prietenii artistei au transmis un mesaj pe Facebook în care au cerut ajutor din partea celor care au avut coronavirus și pot dona plasmă pentru Rodica. Este nevoie de o persoană cu grupa de sânge B3 pozitiv, care a fost infectată cu noul virus, s-a vindecat, și poate dona plasmă.

Cântăreață a fost internată încă de săptămână trecuta în Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara. Ulterior a fost transferată la Spitalul Clinic Municipal Arad.

Cea mai recentă activitate avută pe contul de socializare a fost pe 16 octombrie, când ea a postat o poză în care avea masca de oxigen pe față. Imaginea era însoțită de următorul mesaj:

“Rugaţi-vă şi voi cu mine să trec cu bine şi peste încercarea asta. Doamne ajută la toată lumea. Amin!”, a scris Rodica Olariu.

Tot mai mulți bolnavi au nevoie de plasmă

Ministerul Afacerilor Interne a anunțat pe pagina de Facebook un alt caz de infectare cu virusul, venit din partea unui cadru medical. Și de această dată, este vorba despre cineva care are nevoie de plasmă.  Doamna Cecilia Dina este asistentă la Secția de Medicină Internă din Spitalul Județean Slatina. Din păcate, a fost diagnosticată cu COVID-19, iar în acest moment se află internată la terapie intensivă, având mare nevoie de plasmă.

Ne alăturăm apelului personalului medical din Spitalul Județean Slatina și vă rugăm și noi, din suflet, să ajutați. Rugămintea noastră este adresată tuturor celor care s-au vindecat în urma infectării cu COVID-19.

Voi, cei care ați învins, puteți salva alte vieți!

Nu trebuie decât să acceptați să donați plasmă.

Silviu Huțanu, un cunoscut artist ieșean, luptă pentru viața lui în secția de Terapie Intensivă

La fel ca si cantareata de muzică populară Rodica Olariu, si artistul ieșean Silviu Hutanu se afla internat în stare grava. Acesta este infectat cu COVID-19, iar simptomele accentuate au determinat medicii să-l transfere în secția de Terapie Intensivă la Spitalul de Neurochirurgie din Iași. Sute de prieteni ai artistului și-au rugat apropiații vindecați de COVID-19 să doneze plasmă pentru a-l salva.

„În zilele de 10 și 11 octombrie, fratele meu a început să aibă simptome. Simptomele au debutat cu febră și stare generală de rău. Luni, 12 octombrie, a mers la Institutul Regional de Oncologie din Iași pentru a-și face testul PCR, testul de depistare a infecției cu COVID-19. Pe data de 13, după ce rezultatul testului a ieșit pozitiv, a fost internat la Spitalul „Căi Ferate” din Iași. Pentru că starea lui s-a înrăutățit și avea nevoie de mai mult suport de oxigen, medicii au decis să-l transfere la secția de Terapie Intensivă de la Spitalul de Neurochirurgie din Iași. Din ceea ce știm noi, Silviu nu avea alte probleme medicale, ci numai hipertensiune”, spune Alex Huțanu, fratele lui Silviu.

Toți cei care doresc să întindă o mână de ajutor lui Silviu sunt așteptați la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Iași pentru a dona plasmă hiperimună.





Adauga un comentariu