Local

Cantitate record de tigari de contrabanda, confiscata la Iasi

Publicat: 21 oct. 2015
1

In data de 20 octombrie, politistii de frontiera din Raducaneni, judetul Iasi, in colaborare cu autoritatile de frontiera din Republica Moldova, actionand in baza unor informatii, au organizat o actiune impotriva contrabandei cu produse accizabile. Astfel, in jurul orei 03:00, politistii de frontiera au observat in apropierea malului romanesc al raului Prut, langa localitatea de frontiera Podul Hagiului, patru persoane care transportau colete voluminoase si care, la vederea echipajului, au abandonat coletele si au fugit. 

La scurt timp, un alt echipaj al Politiei de Frontiera a oprit in trafic, in apropierea zonei respective, doua autoturisme, unul marca Audi A6, inmatriculat in Italia si cel de-al doilea marca Volkswagen Polo, inmatriculat in Romania, in care se aflau 3 persoane banuite ca sunt implicate traficul respectiv. La inventarierea coletelor, a rezultat un numar de 100.000 tigarete, in valoare de 55.294 lei. In urma cercetarilor efectuate, la malul moldovenesc al raului Prut a fost descoperita o barca pneumatica.

„Din cercetarile efectuate si din declaratiile barbatilor, lucratorii nostri au stabilit faptul ca Victor A. a fost racolat de un cetatean din Republica Moldova care i-a propus, ca in schimbul sumei de 500 euro, sa transporte coletele de la malul romanesc al raului Prut in municipiului Vaslui. De asemenea, s-a stabilit ca Gheorghe S. avea rolul de antemergator cu masina, urmand sa-i informeze pe ceilalti daca exista filtre ale politiei pe comunicatie”, au declarat reprezentantii Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi.

Cei doi cetateni moldoveni au fost predati autoritatilor de granita ale statului vecin, cercetarile fiind continuate in vederea documentarii intregii arii infractionale si depistarii tuturor persoanelor implicate.

Adauga un comentariu