Local

Cantitati impresionante de tigari confiscate de la traficanti

Publicat: 28 aug. 2016
1

Oamenii legii au confiscat circa 13.000 tigarete de contrabanda pe care doi barbati au incercat sa le introduca ilegal in tara, ascunse in rezervoarele mijloacelor de transport pe care le conduceau. La sfarsitul saptamanii trecute, in vama Sculeni s-au prezentat pe sensul de intrare in tara, cetateanul moldovean Adrian C. si Veaceslav S., cu cetatenie romana si Republica Moldova, conducand cate un un autoturism marca Volkswagen Passat, inmatriculate in Bulgaria.

Politistii de frontiera au efectuat un control amanuntit asupra celor doua mijloace de transport si au descoperit in rezervoarele celor doua autoturisme, in scopul sustragerii de la controlul de frontiera, 12.560 tigarete diferite marci cu timbru de acciza Republica Moldova.
„Conform prevederilor legale, a fost luata masura confiscarii tigarilor, in valoare de aproximativ 4.060 lei, iar soferii au fost sanctionati contraventional cu amenzi in valoare totala de 13.000 lei”, au declarat reprezentantii InspectoratuluI Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi.

Tot la sfarsitul saptamanii trecute, politistii de frontiera au observat un atelaj hipo in care se aflau doua persoane, care se deplasa de la malul raului Prut catre localitatea de frontiera Radauti Prut. Acestia au oprit pentru control atelajul hipo, in care au fost descoperite sapte colete cu tigari cu timbru de acciza Republica Moldova. Cele doua persoane din atelajul hipo sunt cetatenii romani Vlad B. si Mihai M., in varsta de 33, respectiv 24 ani, care au declarat ca au gasit pe malul raului Prut coletele cu tigari si intentionau sa le transporte la domiciliu. In urma inventarierii continutului coletelor a rezultat cantitatea de 7.430 pachete tigari, marca Ritm, in valoare totala de 84.295 lei, care a fost confiscata.

Adauga un comentariu