Titlurile zilei

Capcane pentru ieșeni! Conest SA, firma afaceristului Viorel Cozma, și-a bătut joc de lucrările din Tudor Vladimirescu! Primăria Iași a plătit milioane de euro. Inaugurarea s-a făcut în viteză – FOTO

Publicat: 19 ian. 2021
Imagini din zona Tudor Vladimirescu din municipiul Iași, după reabilitarea liniilor de tramvai
Lucrările Conest SA din Tudor Vladimirescu au lăsat în urmă numeroase capcane pentru trecătorii din Iași

Lucrările Conest SA din Tudor Vladimirescu au lăsat în urmă adevărate capcane pentru ieșeni. Proiectul reabilitării liniilor de tramvai din Tudor a fost dat în folosință la finalul anului 2020. Numai că firma respectivă nu a finalizat chiar totul, pe traseu fiind o sumedie de lucrări de remediat

Imagini incredibile de pe șantierul din Tudor Vladimirescu, tronson realizat și dat în folosință de firma Conest SA, controlată de afaceristul Viorel Cozma. Lucrarea de 7,2 milioane de euro a fost realizată cu fonduri europene. Deși au inaugurat cu fast lucrările din cartierul ieșean, lucrarea prezintă numeroase carențe și deficiențe, spre disperarea și nemulțumirea celor din zonă. Oamenii reclamă capcanele lăsate în urmă de constructor, lucrări care nu au fost remediate și care au ajuns un pericol pentru trecători. Compania Conest SA a luat grosul de la Primăria Iași pentru acest proiect, însă lucrarea lasă mult de dorit.

Imagini șocante după lucrările Conest SA din Tudor Vladimirescu

Ieșenii au arătat diversele capcane lăsate în urmă de șantierul Conest SA. Cablurile continuă să atârne, iar capacele de canal încă nu au fost aduse la nivel.

„Au lăsat astfel de mici capcane prin urmă să te împiedici de ele la tot pasul. Nu înțeleg de ce s-a ajuns aici dacă tot au făcut o lucrare de asemenea anvergură. Sau poate vor ca oamenii să se împiedice și să cadă cu astfel de capcane la tot pasul. Nu este normal ce au făcut pe toată strada”, a spus un ieșean din zonă.

Oamenii susțin că firma Conest SA a lucrat în bătaie de joc.

„Eu nu înțeleg de ce nu este o comisie care să verifice calitatea lucrărilor efecuate pe domeniul public. Cablurile sunt deconectate și lăsate să atârne pe stâlpi, trotuarele sunt sparte și peticite prost etc. Oricum, apreciem lucrările de modernizare, dar cred că este păcat să nu finalizezi cum trebuie”, a spus un alt ieșean din zonă.

Primăria Iași nu a recepționat lucrarea din cartierul Tudor Vladimirescu

Primăria Iași a arătat că lucrările făcute de Conest SA în Tudor Vladimirescu încă nu au fost recepționate. Municipalitatea a arătat că firma trebuie să remedieze toate problemele apărute pe cheltuiala proprie.

„Încă nu s-a recepționat lucrarea, mai sunt unele lucruri de remediat, cum ar fi și cele exemplificate. În orice caz, municipalitatea va face verificarea investiției după finalizarea lucrărilor. Orice problemă va fi remediată de către constructor”, a spus Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iași.

La finalul lunii decembrie 2020, lucrările au fost finalizate, însă recepția a fost amânată.

Probleme în tot cartierul din municipiul Iași. Lucrare derulată cu scandal de firma Conest SA

Contractul a fost derulat prin Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est (ADRNE). Firma Conest SA, administrată de controversatul Viorel Cozma, a trebuit să execute lucrări de construcții și instalații aferente liniei de tramvai, intersecție Bucșinescu – bulevardul Tudor Vladimirescu – intersecție Calea Chișinăului. Contractul a prevăzut și reabilitarea celor două peroane din stația Tudor Vladimirescu, reabilitarea podului Tudor Vladimirescu și construirea a două stații de tramvai. Lucrarea din zona Tudor Vladimirescu a adus problemele celor din zonă încă de la bun început.

Șantierul a făcut ca afacerile din zona Tudor să aibă de suferit vreme îndelungată. Lucrările făcute în Tudor Vladimirescu nu sunt singurele cu probleme pentru Conest SA. Firma cu lipici la contractele publice a ajuns să facă lucrări în tot orașul. În afara șantierului din Tudor, firma respectivă a făcut prăpăd și în zona de la Stația Pădurii. Lucrările făcute de firma respectivă au dus chiar la fisurarea pereților de la casele din vecinătate, spre nemulțumirea oamenilor.

Comentarii
 • Cablurile ca ,cablurile dar gurile alea de canal care sunt situate pe pavaj si ele au 5 cm peste pavaj is de tot rasul daca nu si plansul ,lucrari de mantuaiala dacă astea care se vad au fost facute asa te gandesti ca orice om cu un pic de cap cum sunt facute cele de la mai putină vedere 👎

 • Făcând un calcul de min 10% comision, Chirica deja este in top 5 milionari ai Iasului. Trăiască Conest și bugetul local. Somn ușor DNA!

 • CHIRICA DEMISIA BAI NENOROCITULE ,ESTI SINGURUL VINOVAT DE SITUATIA ACEASTA ,CE FACE COMISIA DIN PRIMARIE? ,RECEPTIA LUCRARII O BATAIE DE JOC MARCA PRIMARIA IASI CONDUSA DE SPAGARUL CHIRICA!

 • Mor de ras cu voi. Top 5 =)))) ca sa fie top 5, b0ilor, tre’ sa aibe cel putin 200-300 de milioane de euro. Da’ voi sunteti niste saracii, va roade foamea :))

 • Ce va agitati? a inaugurat Chirica trotuarele? el pana si la serviciu in primarie intra cu masina fix la usa cladirii, ce treaba are el cu saracii care merg pe trotuar? studentii nu voteaza si oricum au trecut alegerile, peste 4 ani o sa le repare si pe alea.

 • Daca Chirica a luat 10% din valoarea contractului de 7,2 mil euro e bun. Are 720.000 euro in portofel mai face inca 3 vile anul asta.
  Lucrarea e buna, comisionul acordat primarului e bun. Singura chestie e cand scapam de Chirica, pe cand intra DNA pe fir ca sa il bage la racoare?!?

 • Mie-mi place tupeul lui ficiora-su, cum ii arde si fu** in gura prin comentarii pe ieseni.
  Nu-i destul ca Mihai Chirica si Gheorghe Nichita impreuna cu Cozma s-au facut de tot rahatul in fata iesenilor cu ale lor combinatii, acum mai apare si ficiorasul asta al lui Cozma unde se ia de toti iesenii pe Facebook. Inca ce explicatii politice da pustiul .. si cum se etaleaza el cu masinile de lux, venit de la taticu, car einvarte banii cu lopata impreuna cu primaria personala a lui Chirica.

Adauga un comentariu