News Flash:

Capii judetului au operat modificari in organigrama CJ

11 Iulie 2000
747 Vizualizari | 0 Comentarii
•Presedintele Flaiser s-a lipsit de consilieri •DADJ a fost transformat in serviciu public

Conform noii organigrame aprobate ieri in sedinta Consiliului Judetean, personalul institutiei a fost restructurat cu doi angajati. In vechea organigrama erau trecuti trei consilieri pentru presedintele institutiei. Actualul presedinte al CJ, Lucian Flaiser, a renuntat la serviciile a doi consilieri, cel de al treilea post de consilier ramand vacant. Aparatul propriu al Consiliului Judetean numara, in prezent, 139 de functionari publici. De asemenea, plenul la prima sa intrunire a mai operat cateva schimbari in ceea ce priveste responsabilitatea unor compartimente si directii publice. Serviciul de programe prognoze, aflat pana ieri in subordinea Directiei economice, a fost trecut in directa subordonare a presedintelui Flaiser. Intrucat activitatea acestui serviciu a fost o necunoscuta pentru primariile comunale, Lucian Flaiser a considerat oportun ca toate datele legate de dezvoltarea regionala, prin intermediul proiectelor si programelor cu finantare externa, sa fie furnizate consiliilor locale si consilierilor judeteni arondati primariilor comunale.

Lui Obriste i-au cazut galoanele

Cu 40 de voturi pentru, Directia de Administrare a Drumurilor Judetene (DADJ) a fost transformata in serviciu subordonat direct arhitectului sef al Consiliului Judetean. De asemenea, incepand din luna iulie 2000, personalul DADJ va fi diminuat de la 60 de angajati la 35, iar functia de director a fost transformata in cea de sef serviciu. Prin pierderea personalitatii juridice, problemele de personal, financiar-contabile vor fi preluate de serviciile de specialitate ale Consiliului Judetean. Personalul disponibilizat va fi, o parte, transferat la societatea de Lucrari Drumuri si Poduri, iar cealalta parte in somaj. Reamintim ca DADJ a constituit unul din subiectele "fierbinti" care a fost in atentia opiniei publice, anul trecut. Pagubele inregistrate, in urma verificarilor intreprinse de Controlul Financiar de Gestiune din cadrul CJ la peste un miliard de lei. La sfarsitul anului 1999, Dumitru Obriste, inginer de profesie, fost salariat al Directiei Generale pentru Agricultura si Alimentatie, a fost preferat pentru functia de director al DADJ. In prezent, el este nevoit sa se multumeasca cu functia de sef serviciu. Pe de alta parte, voci din CJ spun ca Obriste va avea zile putine la DADJ. Unul din motive ar fi si angajarea suspecta a Elenei Barsan pe postul de contabil sef, in condiitiile in care ea a plecat cu "bube" de la RA Apele Romane - filiala Iasi. Dupa controlul ministerial efectuat la regie, in luna septembrie 1999, Elenei Barsan i s-a desfacut contractul de munca cu litera "i". Aceleasi voci spun ca aceasta ar avea si un dosar penal. Si in aceasta situatie, directorul Obriste nu a respectat legea.
Pentru a se clarifica situatia economica si financiara la DADJ, Lucian Flaiser a solicitat Curtii de Conturi un control. La randul sau, serviciul de audit al CJ va verifica activitatea directiei.
Marcela DONCIU
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1242 (s) | 22 queries | Mysql time :0.014064 (s)