Calatorii

Capitala, loc rusinos in topul oraselor cu probleme de circulatie rutiera

Publicat: 25 ian. 2016
9
Bucurestiul ocupa locul 5 in intr-un top mondial al oraselor cu cele mai mari probleme de trafic rutier. Conform unui studiu TomTom, la o calatorie medie de 30 de minute cu masina prin oras, Bucurestiul a inregistrat 103 ore de intarziere intr-un an. 
Cu alte cuvinte, daca folosesti masina zilnic in Capitala, pentru un drum care ar trebui sa dureze jumatate de ora, la sfarsitul anului vei bifa echivalentul a 4 zile si 4 nopti pierdute in trafic din cauza blocajelor rutiere.
Capitala Romaniei este intrecuta doar de Instanbul (110 ore), Mexico City (110 ore), Moscova (109 ore) si St. Petersburg (104 ore), se arata intr-un studiu realizat de TomTom, citat de Statista.com.

Vezi si Cel mai aglomerat oras din Europa – soferii petrec 12 zile de munca pe an in trafic 

Specialistii in psihologia transportului de la Asociatia de Psihologie si Siguranta Rutiera „PsihoTrafiQ” considera ca ambuteiajele duc implicit la nervozitate si la cresterea accidentelor cauzate de reactiile impulsive. In acelasi timp, blocajele se petrec din cauza numarului foarte mare de masini care circula in Bucuresti, raportat la cel al populatiei, iar solutia principala pentru decongestionarea traficului ar fi optarea oamenilor pentru mijloacele alternative de transport. Potrivit Institutului National de Statistica, in anul 2014, sunt inmatriculate 924.213 autoturisme, la o populatie de 1.883.425 de locuitori, adica o masina la 2 locuitori.
sursa: hotnews.ro.
Adauga un comentariu