Sport

Capitanul nationalei de rugby a facut analiza Cupei Mondiale: „A fost mult mai bine decat in 2011!”

Publicat: 22 oct. 2015
1

Capitanul reprezentativei de rugby a României, Mihai Macovei, a declarat, într-un interviu acordat site-ului Federatiei Române de Rugby, ca a ramas cu un gust dulce-amar dupa participarea la Cupa Mondiala. Partea pozitiva este revenirea si victoria din meciul cu Canada, în timp ce amara este înfrângerea în fata Italiei.

„Dupa Cupa Mondiala am ramas cu un gust dulce-amar. Am început bine, cu doua meciuri în care am întâlnit Franta si Irlanda si în care am reusit sa ne facem jocul. Apoi, a urmat partida cu Canada, pe care am început-o mai slab, am reusit însa sa revenim si sa obtinem victoria, dupa care a urmat meciul cu Italia. Îmi pare rau ca nu am câstigat acest ultim meci, pentru ca nu cred ca ne vom mai întâlni prea curând cu o astfel de sansa. Per total cred ca a fost o competitie reusita pentru noi, mult mai buna decât cea din 2011, când nu am reusit sa obtinem vreo victorie, iar meciurile ca nivel de joc au fost bune”, a afirmat Macovei.

Citeste si: Rugbistii Romaniei au fost primiti cu urale si flori. Fotbalistii care merg la EURO au fost ignorati

Cel mai dificil moment pentru capitanul României a fost sa vada din tribune meciul cu Italia, pentru care a fost suspendat. „Sa stii ca e ultimul meci la Cupa Mondiala si poti face un rezultat bun cu o echipa din Turneul celor 6 Natiuni si sa nu poti juca, e greu. Asa a fost sa fie, din pacate nu s-a putut face nimic cu acea suspendare, daca la alte tari se putea ridica, la noi nu a fost posibil. A fost cel mai greu meci pentru mine, pentru ca nu puteam sa îmi ajut colegii cu nimic, vedeam ce se întâmpla pe teren, dar eram neputincios în a-i ajuta”, a precizat Macovei.

Citeste si: Performanta unica pentru Romania, la Cupa Mondiala de rugby din Anglia

Macovei s-a bucurat pentru faptul ca a fost inclus în echipa saptamânii: „Înseamna mult, e o rasplata a atâtor ani de munca. Ma bucur ca se vorbeste despre România, asta conteaza pâna la urma. (…) Toti au vorbit frumos despre România, despre rugby-ul românesc si mi-as dori sa se vorbeasca în continuare, nu doar o data la patru ani. Trebuie sa demonstram prin urmatoarele rezultate ca am crescut ca joc, este o responsabilitate care revine echipei. Cupa Mondiala a trecut, ramâne sa vedem ce construim pentru viitor”.

Citeste si: Cupa Mondiala de rugby: Romania, invinsa de Irlanda

Mihai Macovei a laudat jocul liniei de treisferturi, prestatia lui Paula Kinikinilau, „care a facut o aparare buna si atac, este un mare câstig pentru echipa”, însa a apreciat ca României i-a lipsit un numar 10. „Gramada si-a facut ca de obicei treaba, însa nu mai este de ajuns în rugby-ul modern sa joci doar pe gramada. La aceasta Cupa Mondiala, România a avut si joc pe treisferturi, parca s-au mai echilibrat un pic compartimentele, însa trebuie mult mai mult la nivel de troacari”, considera Macovei.

Cea mai frumoasa amintire a sa la competitia din Anglia a fost „meciul cu Canada, la egalitate cu meciul cu Irlanda, jucat pe Wembley, în fata la aproape 90.000 de spectatori. Ca sportiv e ceva incredibil sa ai un asemenea public”. Macovei a semnat recent cu Colomiers si va debuta vineri în meciul cu Dax, mutarea aceasta fiind un pas înainte în cariera sa, cu obiectivul de a face pasul spre Top14, elita rugby-ului francez.

Adauga un comentariu