News Flash:

Capul contabilului sef de la RAGCL Pascani va cadea in prima sedinta din anul viitor

26 Decembrie 1999
698 Vizualizari | 0 Comentarii
Asa cum semnalam in numarul precedent al cotidianului nostru, in cadrul ultimei sedinte din acest an, disputata ieri, consilierii locali pascaneni au avut printre altele de decis soarta contabilului sef al Regiei Autonome de Gospodarire Comunala Locativa (RAGCL) Pascani. Proiectul de hotarare privind revocarea din functie a lui Dumitru Ciornei vine la cateva luni dupa un control efectuat de expertii de la Camera de Conturi a judetului Iasi la RAGCL Pascani, control in urma caruia s-au constatat o serie de nereguli financiar contabile la regie. Desi in raportul Camerei de Conturi a judetului Iasi se specifica faptul ca de toate aceste nereguli se fac vinovati directorul RAGCL Pascani - Constantin Cojocaru si contabilul sef - Dumitru Ciornei, pe proiectul de hotarare a fost trecut doar cel din urma, el fiind considerat de conducerea regiei responsabil pentru neregulile constatate. Intr-un memoriu anexat proiectului de hotarare, directorul RAGCL Pascani aduce mai multe acuze contabilului sef al regiei. Printre altele, el il acuza pe Dumitru Ciornei ca "manifesta o totala necunoastere a problemelor specifice acestei activitati si prezinta un dezinteres total in rezolvarea problemelor financiar-contabile ale unitatii". Constantin Cojocaru mai afirma ca "activitatea contabilului sef Dumitru Ciornei este complet nesatisfacatoare si fara responsabilitate, lucru evidentiat in nenumarate controale ale Camerei de Conturi". Mai mult decat atat, directorul a afirmat in fata consilierilor ca datorita activitatii contabilului sef "am fost publicat in presa, in articole denigratoare privind activitatea conducerii regiei si am avut pe rol mai multe procese".
Luand act de faptul ca incriminatul, respectiv contabilul sef, nu a fost chemat pentru a putea fi audiat, precum si de faptul ca membrii comisiei juridice a Consiliului Local efectueaza un control la regia pascaneana privind cele constatate de expertii Camerei de Conturi, grupurile de consilieri locali ai ApR si PNL au solicitat amanarea discutarii acestui proiect de hotarare pentru prima sedinta din anul viitor, precum si chemarea in fata Consiliului Local a lui Dumitru Ciornei, dandu-i-se astfel acestuia posibilitatea de a se apara. "Solicitam amanarea acestui proiect de hotarare pentru prima sedinta din anul viitor deoarece actualmente comisia juridica a Consiliului Local efectueaza un control la RAGCL Pascani privind aspectele semnalate de expertii Camerei de Conturi si de presa locala. In acelasi timp solicitam chemarea in cadrul sedintei viitoare de consiliu si a contabilului sef, Dumitru Ciornei, sa-i dam si lui posibilitatea de a-si expune punctul de vedere in fata noastra", a afirmat Adrian Zamosteanu, consilier ApR. Amintim cititorilor nostri ca in urma unui control efectuat in vara acestui an de experti ai Camerei de Conturi a judetului Iasi la RAGCL Pascani, s-au constatat o serie de nereguli financiar-contabile, de acestea facandu-se vinovati atat contabilul sef Dumitru Ciornei cat si directorul regiei pascanene, Constantin Cojocaru. Actualmente, la RAGCL Pascani se deruleaza doua controale, unul efectuat de Comisia juridica a Consiliului Local si celalalt, in fapt o ancheta demarata de serviciul economic al Politiei municipale Pascani, care studiaza aspectele sesizate de inspectorii Camerei de Conturi.
Mihai HOGAS
Sorin URSAN
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1295 (s) | 22 queries | Mysql time :0.014735 (s)