Eveniment-Social

Capusa de pe bugetul statului a mai supt niste bani

Publicat: 09 oct. 2011

@ Client fidel al banilor statului, Dinu Apavaloaie a reusit, din nou, sa-si umfle conturile, de aceasta data cu 24.000 lei @ Firma lui a inceput abia de o luna lucrarile pentru construirea unei Baze sportive cu teren de fotbal omologabil Tip 1 in comuna Tatarusi @ De asemenea, Dinu Apavaloaie isi continua seria de presiuni asupra primarului comunei Miroslovesti, social-democratul Ionut Gospodaru, solicitand cateva miliarde de lei pentru niste lucrari care nici macar nu au fost executate

Conturile social-democratului pascanean Dinu Apavaloaie, actual consilier judetean, au crescut din nou. La nivelul municipiului Pascani circula o serie de supozitii conform carora firma actualului pesedist, SC ADEMS SRL ce are ca domeniu de activitate prelucrarea lemnului, merge destul de prost. Principala cauza se presupune a fi creditele bancare, insa nu pare prea adevarat daca tinem cont de succesul pe care-l are omul de afaceri in a-si atrage banii publici in conturile proprii prin diferite inginerii financiare. Client fidel al banilor statului, Dinu Apavaloaie a reusit, din nou, sa-si umfle conturile, de aceasta data cu 24.000 lei. In comuna Tatarusi se afla in derulare un proiect aprobat prin HGR, nr. 1307 din 04 noiembrie 2009, privind Construirea unei Baze sportive cu teren de fotbal omologabil Tip 1, in zona Calugar, valoarea totala a proiectului fiind de 525.000 lei. Gratie autoritatilor locale de acolo, cetatenii ar trebui sa dispuna prin implementarea lui de o baza sportiva cu teren de joc, pista de atletism si loc pentru sarituri, vestiare, tribune si teren de joaca cu stalpi de iluminat pe timp de noapte. Toate bune si frumoase pana aici, insa partea proasta este ca firma constructoare care a castigat licitatia anul trecut este cea a social-democratului pascanean Dinu Apavaloaie. De aproximativ o luna au inceput lucrarile la proiectul implementat de primarul Costel Iosub si deja s-a trecut si la efectuarea unor plati.

Abonament la banii guvernamentali

Firma care are ca obiect de activitate prelucrarea lemnului, SC ADEMS SRL, detinuta de consilierul judetean Dinu Apavaloaie, a castigat competitia cu alte doua firme prezente la licitatie. Asa cum s-a obisnuit in obtinerea proiectelor, Apavaloaie a oferit pretul cel mai bun fata de celelalte firme. In alte zone in care acesta a mai executat lucrari publice, ce-i drept de mantuiala, modul de obtinere a contractului a fost asemanator. Concret, Dinu Apavaloaie se prinde ca o capusa de banii statului, participand la tot felul de licitatii si castigandu-le prin oferte mici, pe care, pe parcursul lucrarilor, le ridica peste cele normale. „Proiectul este finantat de la Guvern prin Ordonanta 7. Valoarea lui este de 525.000 lei, iar licitatia pentru executarea lucrarilor a avut loc anul trecut. Aici au participat trei firme: una de prin Harlau, firma ADEMS din Pascani si inca una, momentan nu-mi aduc aminte cum se numesc. Licitatia a fost castigata de SC ADEMS SRL. In urma cu aproximativ o luna s-au inceput si lucrarile. La ora actuala se lucreaza la vestiarele bazei sportive si cred ca s-a realizat cam 10 la suta din ea. S-a facut o situatie de lucrari si s-a achitat catre firma constructoare suma de 24.000 lei. Deocamdata lucrarile se desfasoara normal, cum ar trebui. Acum depinde si de modul in care vom primi banii de la Guvern in continuare. Noi speram ca intr-o luna sa se termine vestiarele, iar mai apoi sa se inceapa lucrarile la teren. Termenul de executie este pana la mijlocul anului viitor”, a declarat primarul comunei, Costel Iosub.

Presiuni pe primarul din Miroslovesti

Dinu Apavaloaie isi continua seria de presiuni asupra primarului comunei Miroslovesti, social-democratul Ionut Gospodaru, acesta solicitand cateva miliarde de lei in schimbul unor lucrari care nici macar nu au fost executate, fapt pentru care edilul-sef al comunei refuza sa-l finanteze pe consilierul judetean, mai ales ca si-a batut joc de celelalte lucrari efectuate. Primarul comunei Miroslovesti, Ionut Gospodaru, l-a acuzat pe deputatul PSD Neculai Ratoi ca impreuna cu consilierul judetean Dinu Apavaloaie fac presiuni in continuare.

O alta lucrare de mantuiala efectuata de firma lui Apavaloaie este canalizarea de pe strada Garii din Pascani. Din cauza faptului ca au fost executate prost, portiuni mari de strada s-au surpat si au aparut denivelari extrem adanci. Acum, cei de la primarie au fost nevoiti sa astupe portiunile cu mixtura asfaltica pentru ca masinile sa poata circula normal. Numai pentru un segment afectat cei de la Gospodaria Comunala au folosit o cantitate de 12–15 tone de mixtura. Altfel spus, tot din banii pascanenilor s-a reparat, partial, tronsonul de drum pentru care social-democratul pascanean a incasat cateva zeci de miliarde.loading...

Comentarii
  • Dupa voi nu mai are voie nimeni sa munceasca , decat protejatii vostri care va sponsorizeaza si care fura statul fara jena . Eu cred ca ar fi mai bine sa nu mai murdariti numele persoanelor care nu va sponsorizeaza .

  • Sa vedem cand TEPARUL DE PRIMAR ”GOSPODAR” va pierde procesul care este pe rol ce veti mai spune atunci ca toate lumea minte si numai voi ziar de **** si primarul sunteti corecti .
    Dar pe voi nu va intereseaza decat banii , de aceea ati cerut bani de la ADEMS pentru sponsorizare cica publicitate (O SUMA NESMTITA) .

  • Tiganul asta are un tupeu fantastic .Il doare la tocuri de toti si de toate.Are spate puternic,este intr-un partid puternic si ride in nas la toti.Asta-i Romania.

  • Copilasi, voi sunteti mici si nu stiti nimic. Consilierul judetean a praduit Motca de mama focului:lucrari neefectuate la Gradinita 2 de optzeci mii lei ,dat mobilier la Scoala Motca la pret dublu fata de Metro,luat teren pentru balastiera fara aprobarea C.L sume colosale pentru balastarea drumurilor din Motca,neplata concesiunilor pe terenurile din Motca……Mai doriti? Nu mai aparati HOTII.

Adauga un comentariu