National

Caracatita Hexi Pharma. Un grup infractional organizat incearca sa puna mana pe Baile Minerale Telega

Publicat: 23 iun. 2016
1
Ieri, 22 iunie, administratorul Bailor Minerale Telega a facut o plangere la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) Ploiesti, in care sustine ca un grup infractional organizat, condus din umbra de Dan Condrea, a incercat sa puna mana abuziv pe statiune. Cel mai sarat lac din Romania si posibil unic in Europa din punct de vedere al proprietatilor terapeutice i-a atras atentia afaceristului. In 2014, Asociatia Hexi Medical Farma a cumparat, prin licitatia organizata de ANAF, amenajarea turistica din jurul lacului, la un pret mult mai mic decat cel evaluat initial.
Problemele la Baile Telega au inceput in 2009, cand a fost cedat un procent de 50% din actiuni unui asociat, care insa nu a facut nicio investitie. Dupa instrainarea actiunilor, firma care administreaza baile a intrat in insolventa, iar amenjarile din jur, au ajuns, prin licitatia organizata de ANAF, la un ONG. In 2014, ANAF a scos la licitatie cele 16 cabane si motelul din lemn de la Telega. Pentru ca la primele doua sesiuni nu s-a prezentat niciun ofertant, la cea de-a treia a aparut in schema Asociatia Hexi Medical Farma, care a si castigat ansamblul pentru o suma de doua ori mai mica decat cea la care a fost evaluat initial.
Asociatia Hexi Medical Farma este controlata de Miron Panaitescu, omul de incredere al lui Dan Condrea, cel care se ocupa de atragerea fondurilor europene in grupul firmelor Hexi. Se stie despre el ca a pus la cale o lovitura la Bursa de peste 100 de miliarde de lei si pentru acest jaf, a stat in spatele gratiilor 4 ani, intre 2003 si 2007.
Eliberat cu trei ani mai devreme, Panaitescu a ajuns din nou la inchisoare, in 2015, pentru ucidere din culpa, dupa ce masina pe care o conducea s-a prabusit de pe un pod, iar sotia sa, pasager in autoturism, a murit. Recent, Panaitescu a fost audiat si in dosarul Hexi Pharma. In prezent, complexul balnear de la Telega functioneaza ilegal, spune primarul localitatii. Acesta a interzis orice activitate acolo, dupa ce a primit o adresa prin care e instiintat de un evaluator judiciar ca societatea a intrat in faliment.
Adauga un comentariu