National

„Caracatita” romaneasca: Cum au profitat Gabriel Oprea, Gheara si Ontanu de pe urma unui batran

Publicat: 23 oct. 2016
1
Nu stiu cati va mai amintiti serialul „Caracatita”, difuzat in anii ’90 de Televiziunea Romana, care il are in rol principal pe comisarul Corrado Cattani si care prezinta dedesubturile mafiei italiene. Cert e ca un astfel de episod, scos parca din celebrul serial, a fost descoperit de catre jurnalistii de la Centrul de Investigatii Media.
In rolurile principale ii avem pe Nicu Gheara, fostul vicepremier Gabriel Oprea, fostul primar al Sectorului 2, Neculai Ontanu, dar si pe omul de afaceri Nicolae Dumitru, zis „Niro”.

Citeste si: Gabriel Oprea, suspect de ucidere din culpa! Reactia fostului ministru

Totul a plecat de la un batran – Ioan Tudor Ionescu, decedat in urma cu cinci ani – care a revendicat de doua ori acelasi teren. Initial, Ionescu, urmas al unei familii de chiaburi cu proprietati in satele de la marginea de est a Bucurestiului, a primit un teren de 9,8 hectare in Colentina, iar pe acest teren au facut bani Gheara si „Niro”, acolo unde a aparut celebrul complex Europa, un paradis al crimei organizate. Peste zece ani, acelasi Ionescu cere din nou terenul, insa sustine ca a gresit o virgula si vrea de zece ori mai mult, dar se ineaca in birocratie. In acest moment, conform sursei citate, intra pe fir Grupul de la Monaco, prin rechinii imobiliari Dragos Dobrescu si Elan Schwartzenberg, care-i cumpara drepturile litigioase batranului si conving autoritatile sa retrocedeze a doua oara.

Citeste si: DNA ii cere lui Iohannis aviz pentru urmarirea PENALA a lui OPREA pentru UCIDERE din CULPA

Fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea, a fost unul dintre beneficiarii finali ai retrocedarii in doua acte: un teren a ajuns si la el pe semnatura colegului de partid, primarul Neculai Ontanu, arestat si judecat in acest dosar, pentru luare de mita si spalare de bani. Generalul Oprea insusi este cercetat de procurorii anticoruptie.
In acest moment, partea lui „Niro” din bazarul Europa este sub sechestru, ca si parcela fostului vicepremier Oprea.
Sursa: bugetul.ro
Adauga un comentariu