National

Carantina pentru municipiul Slobozia, prelungită. Cu câte zile a fost prelungită măsura

Publicat: 27 nov. 2020
Politist verifica documentele la geamul unui taxiu
Carantina pentru municipiul Slobozia a fost prelungită cu 7 zile.

Carantina pentru municipiul Slobozia a fost prelungită cu 7 zile. Autoritățile locale au decis să prelungească măsură de carantinare din cauza incidenţei cazurilor de Covid 19, care se menţine ridicată. Aceasta măsură vine după alte 14 zile în care au fost impuse măsuri pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

Incidența cazurilor de coronavirus se menține extrem de ridicată în municipiul Slobozia, ieri (26 noiembrie n.r.) fiind de 8,45/1000 persoane.

Carantina pentru municipiul Slobozia a fost prelungită

Autoritățile locale din municipiul Slobozia au decis să prelungească măsură de carantinare din cauza incidenţei cazurilor de Covid 19, care se menţine ridicată.

„Prin ordinul DSU din data de 26.11.2020, măsura de carantină zonală a Municipiului Slobozia se prelungeşte pentru o perioadă de 7 zile. Din păcate, incidenţa cazurilor de imbolnăvire cu SARS-COV2 ieri a fost de 8,45/1000 persoane, ceea ce înseamnă în continuare că suntem în risc epidemiologic maxim. În perioada următoare, de 7 zile, măsurile de carantină pentru populaţie se prelungesc, adică avem în continuare obligaţia de a ne deplasa doar pentru nevoi de strictă necesitate, bifate sau completate în declaraţia pe proprie răspundere” au anunţat vineri dimineaţă reprezentanţii Primăriei Slobozia pe contul oficial de Facebook al instituţiei.

Ce restricții sunt impuse

Carantina pentru municipiul Slobozia a fost prelungită, iar restricțiile rămân în continuare valabile. În cazul centrelor comerciale/parcurilor comerciale, se limitează accesul persoanelor astfel încât să se asigure 8 mp/persoană.

„Avem nevoie în continuare să fim solidari, să fim responsabili cu toţii şi să respectăm măsurile de carantinare impuse de autorităţi, astfel încât să reuşim împreună ca în următoarea săptămână să intrăm pe o linie descendentă a incidenţei de îmbolnăvire. Împreună putem pune virusul în izolare pentru a ne putea petrece sărbătorile în condiţii cât mai normale, având în vedere contextul pandemic global”, au mai transmis oficialii Primăriei Slobozia.

Ce spune Nelu Tataru despre carantinarea României

Carantina pentru municipiul Slobozia a fost prelungită, iar Nelu Tataru a vorbit într-o intervenție la B1TV despre carantinarea României.

”Cazurile care vin, sau infecţiile care vin, se produc în prespital, nerespectând nişte reguli. Că vrem sau nu vrem, trebuie să recunoaştem. Noi suntem cei care primim aceste cazuri, suntem aceeaşi oameni, gestionăm medical o pandemie. Cred că eforturile ar trebui să fie susţinute şi comune. Încercăm tot noi să limităm partea de prespital, introducând acele reguli şi uneori până la carantină. Nu închizi o ţară, închizi efectiv zonele în care vezi că transmiterea este accentuată, impunând şi alte reguli. Dar carantina este ultima dintre ele”.

Ministrul a explicat că, în acest moment, în Bucureşti nu este necesară carantinarea.

”O carantinare a unei localităţi implică mai multe, nu neapărat acel indice pe care îl avem, cumulat în ultimele 14 zile. Sunt câteva criterii minore, majore, dar sunt criteriile majore de exemplu existenţa şi ocuparea spitalelor din acea localitate. Sunt punctaje care se fac. De exemplu, dacă sunt ocupate peste 90 la sută secţia şi terapia intensivă sunt 20 de puncte. Dacă sunt ocupate doar secţia sau doar AȚI- 15 puncte. În acest moment Bucureşti nu se încadrează”, a mai precizat ministrul.

Adauga un comentariu