Eveniment-Social

Caravana mesajelor incluziunii sociale, un proiect al ISJ Iasi, a ajuns la Scoala Gimnaziala „Al. I. Cuza” din Podul Iloaiei – FOTO

Publicat: 04 feb. 2019

Scoala Gimnaziala "Al. I. Cuza" din Podul Iloaiei este locul în care s-a derulat în ziua de 31 ianuarie 2019 un eveniment educational remarcabil, ce face parte dintr-o ampla campanie de informare si constientizare locala a importantei educatiei si a valorilor incluziunii sociale, promovata de Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Iasi.

Astfel, în cadrul caravanei mesajelor incluziunii sociale s-au purtat discutii cu elevii si cu parintii acestora, cu cadrele didactice, au fost prezentate activitatile si programele de tipul "Scoala dupa Scoala" ce se vor derula în localitate în urmatorii trei ani si au fost distribuite flyere.

De asemenea, un numar de 74 de cursanti sunt înregistrati la Podul Iloaiei în programul "A doua sansa", derulat în cadrul proiectului. Elevii scolii au prezentat un program de cântece si dansuri, iar momentul culminant a fost reprezentat de propunerea pe care corul scolii, "Lia Ciocârlia", a facut-o: un imn al proiectului, muzica si versurile fiind compuse de dirijorul corului, prof. Stepanida Postelnicu.

Citeste si: 334 de elevi din Iasi vor fi beneficiarii unui proiect important lansat de ISJ – FOTO

Elevii si profesorii din public au primit cu aplauze compozitia audiata în premiera, astfel încât aceasta a fost adoptata cu mult entuziasm si a devenit, oficial, imnul proiectului. Programul artistic a fost un mesager al sloganului promovat de caravana: "Scoala deschide portile catre cunoastere!". Elevii claselor a V-a B, a V-a D, a VI-a B, a VI-a C, a VII-a A, a VII-a B si a VIII-a A au pregatit de asemenea pancarte, afise si stegulete cu mesaje educationale.

Citeste si: Inspectorul general al ISJ Iasi, Genoveva Farcas, la BZI LIVE: "Trebuie o reesalonare a disciplinelor scolare"

"Prin proiect vor fi asigurate servicii si programe educationale. Astfel, se va constitui la nivelul comunitatii o echipa pluridisciplinara, formata din psiholog, asistent social, mediator scolar, consilieri, logoped, un specialist în relatii sociale, echipa care asigura servicii de informare, mediere scolara, consiliere, logopedie si sprijin educational. Sunt de asemenea foarte importante si celelalte beneficii pe care proiectul le aduce în comunitate: grupurile de suport pentru parinti, programul de educatie nonformala centrat pe dezvoltarea abilitatilor sociale, organizarea si desfasurarea de scoli de vara, precum si derularea atelierelor estivale. De asemenea, Scoala Gimnaziala «Al. I. Cuza» va beneficia în cadrul proiectului si de dotari: tabla interactiva multifunctionala, laptop, precum si mobilier scolar. Echipa care a planificat si derulat caravana este coordonata de managerul de proiect, prof. dr. Genoveva Aurelia Farcas – inspector scolar general", au transmis oficialii ISJ.

Citeste si: Proiect educational de amploare nationala, organizat de Inspectoratul Scolar Judetean Iasi – FOTO

Caravana mesajelor incluziunii sociale va poposi în februarie la Scoala Gimnaziala Deleni, în luna martie la Scoala Gimnaziala Pârcovaci, urmând ca Liceul Teoretic "Lascar Rosetti" Raducaneni sa-i fie gazda în luna aprilie. Inspectoratul Scolar Judetean Iasi, alaturi de partenerii sai, Asociatia HoltIS si Fundatia COTE, implementeaza acest proiect în cadrul Programului "Scoala pentru toti", Axa prioritara 6, Programul Operational Capital Uman 2014-2020.  loading...

Adauga un comentariu