National

Cardul de sanatate va deveni OBLIGATORIU. Uite ce patesti daca nu-l activezi

Publicat: 15 dec. 2014
1
Aproximativ 12,5 milioane de carduri au fost distribuite pana in prezent prin posta, dintre acestea 120.000 fiind initializate, a anuntat luni intr-o conferinta de presa presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), Vasile Ciurchea.
Potrivit acestuia, in jur de un milion de carduri se afla inca in circuitul postal sau au fost returnate caselor de asigurari de sanatate.
„Tiparirea si distribuirea cardului va continua pentru persoanele care implinesc varsta de 18 ani si/ sau dobandesc calitatea de asigurat in sistemul asigurarilor sociale de sanatate. Pana in prezent au fost validate in sistem peste 120.000 de carduri de sanatate”, a afirmat Ciurchea.
El a spus ca la inceputul anului 2015, dupa o perioada in care vor fi rezolvate problemele legate de modul de functionare a cardurilor, decontarea serviciilor medicale se va face doar in baza cardului de sanatate.

Citeste si: Ieseni speriati de cardurile de sanatate. Medicii de familie au reusit sa-i lamureasca

Ciurchea a mai afirmat ca de la 1 februarie anul viitor, cel mai probabil, folosirea cardului va fi obligatorie.
De la 1 ianurie 2015, de fiecare data cand vor solicita servicii medicale asigurate de CNAS, pacientii le vor primi doar in baza cardulului, atat  la medicul de familie cat si la orice alt cabinet, spital sau farmacie.
Sursa: romaniatv.net 
Adauga un comentariu