Magazin

Care dintre urmatorii au cea mai sanatoasa sperma: fumatorii, sportivii, pensionarii ?

Publicat: 13 mart. 2013
1
Cinci barbati cu stiluri diferite de viata au fost supusi unor teste de fertilitate pentru a se afla care din ei au cea mai sanatoasa sperma. Rezultatele testului au fost cel putin surprinzatoare. Practicarea unui sport sau stilul de viata sanatos nu garanteaza neaparat o sperma de calitate, scrie doctorulzilei.ro
Fumatorul
Kester Muller (28 ani) fumeaza intre 15 si 20 de tigarete pe zi si obisnuieste sa si bea destul de des. Desi nu merge la sala de sport, merge cu bicicleta aproximativ 80 de minute zilnic.
VERDICT: rezultatele obtinute la spermograma sunt in parametri normali, daca va continua insa cu acest stil de viata ar putea avea probleme de conceptie pe viitor.
Adeptul unui stil de viata sanatos
Andrew Jones (30 ani) a renuntat la fumat cu 2 ani in urma, nu consuma alcool, insa in trecut s-a confruntat cu depresia. Are deja 2 copii si isi doreste inca unul.
VERDICT: si rezultatele sale sunt in parametri normali, iar tratamentul pentru depresie nu a avut niciun efect asupra fertilitatii sale.
Sportivul
Jordan Constable (23 ani) nu fumeaza, nu bea, aproape in fiecare zi merge pe bicicleta aproximativ 7 km si se antreneaza pentru maraton.
VERDICT: analizele sale sunt normale, cu exceptia morfologiei spermatozoizilor. Spermatozoizii cu forma normala au mai multe sanse de fertilizare iar in cazul lui Jordan,  doar 2% din spermatozoizi au o forma normala. De vina sunt exercitiile extenuante care afecteaza morfologia spermei.
Bautorul inrait
Nick Antonelli (24 ani) nu fumeaza, dar obisnuieste sa bea destul de mult. Alearga de 3 ori pe saptamana si practica rugby.
VERDICT: si rezultatele sale sunt in parametri normali cu exceptia faptului ca are un numar redus de spermatozoizi-13 milioane pe ml, in timp ce numarul normal este de 14 milioane pe ml sau mai mult.
Pensionarul
Robin George (60 ani) nu fumeaza, insa obisnuieste sa bea ocazional. Practica yoga si pilates timp de 30 minute in fiecare dimineata. De asemenea, inoata si merge cu bicicleta de cateva ori pe saptamana si are un regim alimentar sanatos bogat in fructe si legume.
VERDICT: rezultatele sale sunt in parametri normali, datorita stilului sau de viata sanatos.
Iata cine are cea mai sanatoasa sperma dintre cei cinci :
Primul loc: pensionarul
Al doilea loc: fumatorul
Al treilea loc: adeptul stilului de via?a sanatos
Al patrulea loc: bautorul inrait
Pe ultimul loc: sportivul
Comentarii
Adauga un comentariu