Magazin

Care e varsta optima pentru a deveni mamica

Publicat: 26 iul. 2013
1

Multe femei se intreaba care este varsta perfecta pentru a deveni mamica ori de cate ori se gandesc sa isi intemeieze o familie.

Intre 20-30 de ani organismul oricarei femei se afla in forma maxima, putand face fata cerintelor vietii de gravida. Sansele de a ramane insarcinata sunt mult mai crescute decat in cazul sarcinilor tarzii, mai ales daca tinem cont de “planul” de fertilitate pe care il are natura cu fiecare dintre noi.

Potrivit cercetatorilor, varsta perfecta pentru a deveni mamica poate ajunge uneori chiar pana la 34 de ani. In cazul in care aceasta varsta este depasita, numarul ovulelor detinute de femeie in rezerva ovariana va scade considerabil.

Cu alte cuvinte, din cele 12 milioane de ovule cu care este inzestrata femeia de la nastere, dupa varsta de 35 de ani aceasta va mai ramane cu un maxim de 12%, pe cand dupa 40 de ani femeia va pierde din ce in ce mai multe ovule, ajungand la o rezerva de 3%, organismul sau pregatindu-se pentru menopauza.

In plus, dupa varsta de 35 de ani organismul mamei incepe sa parcurga procesul de imbatranire, femeia se va putea simti coplesita de responsabilitatile ce apar in timpul perioadei de sarcina. Cu greu va reusi sa faca fata simptomelor de sarcina, greuturilor si varsaturilor matinale, precum si cerintelor bebelusului dupa nastere. Intrucat dupa varsta de 40 de ani activitatea hormonala este mai redusa, femeia va putea trece mai usor peste aceasta perioada.

Cu toate acestea, varsta perfecta pentru a deveni mamica nu a fost inca destul de bine stabilita, neexistand o reteta standard de care orice femeie ar trebui sa tina cont. In realitate, o serie de alti factori pot influenta dorinta femeii de a avea un copil – starea de sanatate, reusita unei familii, progrese profesionale, situatie financiara buna, scrie bebelu.ro

Adauga un comentariu