Actualitate

Care este adevarul cu privire la Mormantul lui Iisus. ‹‹Evanghelia›› lui Barnaba sustine ce s-a intamplat de fapt

Publicat: 08 ian. 2019

Cu totii stim ca Iisus a sfarsit pe cruce, a fost ingropat si a inviat trei zile mai tarziu. Dar daca v-am spune insa ca exista o teorie care abordeaza o alta perspectiva asupra acestor evenimente biblice?

Astfel, unii oameni de stiinta sunt de parere ca Iisus nu si-a dat ultima suflare pe cruce. Acestia considera ca de fapt si-a pierdut cunostinta, s-a trezit in mormant si a plecat.

Si aceasta deoarece la vremea respectiva, doctorii palestinieni nu intelegeau exact cum se manifesta comele.

Iisus a stat pe cruce doar cateva ore, spre deosebire de majoritatea celorlalti condamnati care petreceau zile intregi agonizand crucificati.

In Biblie este punctat faptul ca picioarele lui Iisus nu au fost rupte, fapt ce i-ar fi permis ulterior sa se deplaseze, si desi in Evanghelia dupa Ioan se precizeaza ca un soldat roman i-a strapuns coasta cu o sulita, acest moment nu este confirmat de nicio alta evanghelie.

Faptul ca Iisus ar fi putut fi doar in coma este cat se poate de plauzibil. Si-a pierdut cunostinta si a fost dus in mormant. S-a trezit si a parasit mormantul, iar in duminica ce a urmat, adeptii sai au observat ca incaperea era goala.

Mai mult, a aparut si un document care da peste cap religia crestina. O evanghelie "alternativa" arata ca Iisus nu ar fi fost fiul lui Dumnezeu ci doar un profet, si nu ar fi fost crucificat!

Aparitia acestei teorii, devenita virala in ultima perioada, a infuriat atat reprezentantii bisericilor catolice si ortodoxe, cat si pe credinciosii care sarbatoresc anual Nasterea Domnului – Craciunul, si Invierea acestuia, la Paste.

Ipoteza, care insa nu poate fi dovedita ferm din punct de vedere istoric, asa cum nici sustinerile crestine nu pot fi argumentate stiintific, apare intr-o biblie veche de 1500 de ani descoperita la Muzeul de Etnografie din Ankara.

Biblia contine Evanghelia lui Barnaba, un ucenic al lui Iisus, care sustine ca Iisus era un profet, nu era fiul lui Dumnezeu si nu a fost crucificat.

Cartea sustine ca Iisus s-a ridicat la cer viu si ca in locul sau a fost crucificat Iuda.

Respectiva biblie a fost descoperita in anul 2000, dar a fost tinuta in secret, pana recent. Istoricii si colectionarii au evaluat-o deja a 28 de milioane de dolari. Biblia este scrisa cu litere de aur, in limba aramaica, limba lui Iisus.

Insa, ca si Manuscrisele de la Marea Moarta, astfel de biblii sunt incomode pentru Vatican. Reprezentantii bisericii incearca sa ignore existenta lor.

Cercetatorii sunt de alta parere. Vaticanul a cerut oficial ca astfel de carti sa fie interpretate in spiritul religiei catolice. Cu toate acestea, multe voci importante in Biserica Catolica au sustinut ca aceasta scriere este o facatura a sustinatorilor religiei islamice.

Sunt insa prea multe secrete pe care Vaticanul le are, in conditiile in care vorbim despre religie, cinste, adevar. Cu toate acestea, istoricii sunt de acord ca nu se poate stabili cu exactitate viata lui Iisus.loading...

Adauga un comentariu