Sfatul medicului

Care este carnea de peste cu cel mai putin mercur

Publicat: 16 sept. 2014
7
Principalul element toxic din carnea de peste este mercurul. Desi acest tip de carne contine grasimi sanatoase care hranesc creierul si feresc inima de boli cardiovasculare, trebuie sa fim atenti la ce tip de peste consumam si sa il evitam pe cel cu mult mercur. Mercurul este toxic pentru creier, inima si sistemul nervos. Printre simptomele care pot sa anunte un nivel ridicat al mercurului in corp se numara oboseala persistenta, starea de irascibilitate si senzatia de tremur greu de controlat, avertizeaza Dr. Oz potrivit eva.ro.
Ca sa eviti aceste probleme este recomandat sa optezi pentru carnea de peste cu un continut sarac de mercur. Iata o lista pe care expertul a postat-o pe site-ul oficial al emisiunii si care te va ajuta sa faci cea mai buna alegere:
Pestii cu un continut redus de mercur
somonul proaspat
crevetii
tilapia
ansoa.
Pestii cu un continut mediu de mercur
conserva de ton
homarul
halibutul
bibanul.
Pestii cu un continut ridicat de mercur
macroul regal
rechinul
pestele-spada
codul.
Evita consumul lor!




Adauga un comentariu