Calatorii

Care este cel mai aglomerat aeroport din Europa. Heathrow a pierdut pentru prima dată locul I

Publicat: 05 nov. 2020
Care este cel mai aglomerat aeroport din Europa. Heathrow a pierdut pentru prima dată locul I
Cel mai aglomerat aeroport din Europa este Paris Charles de Gaulle. Pentru prima data aeroportul Heathrow a pierdut primul loc

Care este cel mai aglomerat aeroport din Europa, mai ales în contextul actual al pandemiei de coronavirus? Ei bine majoritatea se gândesc la aeroportul principal din Londra. Se pare că, în contextul pandemiei de coronavirus, când în ultima perioadă au fost restricţii dure de călătorie la nivel mondial, aeroportul Heathrow a pierdut pentru prima dată locul I.

Aeroportul Heathrow, care deja a renunţat la 500 de angajaţi, a raportat extinderea pierderilor în primele nouă luni din 2020, la 1,5 miliarde de lire sterline (1,95 miliarde de dolari).

Care este cel mai aglomerat aeroport din Europa

În clasamentul celor mai aglomerate aeroporturi din Europa, Heathrow a pierdut pentru prima dată locul I, fiind întrecut de Paris Charles de Gaulle, din cauza declinului cererii pentru călătoriilor aeriene, în contextul pandemiei de coronavirus (Covid-19).

Conform datelor statistice, principalul aeroport din Londra a fost depăşit la limita de principalul aeroport din Hexagon. Mai exact, în primele nouă luni din 2020, aproximativ 19 milioane de pasageri au trecut prin aeroportul londonez Heathrow, faţă de 19,3 milioane înregistraţi de aeroportul din capitala Franţei.

La distanţă apropiată se afla aeroporturile din Amsterdam (Schiphol) şi Frankfurt. Acestea, alături de Paris Charles de Gaulle, au introdus testări pentru pasageri, astfel încât s-au redeschis mai repede În schimb, testarea pasagerilor în Marea Britanie, că metodă de a se evita carantina „s-a desfăşurat într-un ritm prea lent”, astfel încât în trimestrul trei din 2020 numărul pasagerilor care au trecut prin aeroportul londonez a scăzut cu 84%.

„Deja în Franţa şi Germania, chiar şi în Canada şi Irlanda, s-a trecut la testări şi acesta este modul în care ne asigurăm că protejăm locurile de muncă din Regatul Unit şi protejăm oamenii de infecţii”, a afirmat Holland Kaye, şeful companiei care administrează Heathrow.

Pierderi uriaşe pentru companiile aeriene europene

Heathrow, care deja a renunţat la 500 de angajaţi, a raportat extinderea pierderilor în primele nouă luni din 2020, la 1,5 miliarde de lire sterline (1,95 miliarde de dolari).

De asemenea, compania a înrăutăţit estimările privind numărul de pasageri în 2021 la 22,6 milioane – mai puţin de un sfert faţă de nivelul din 2019.

Printre firmele care deţin Heathrow se afla Ferrovial (Spania), Autoritatea de investiţii din Qatar şi China Investment Corp.

Potrivit Asociaţiei Internaţionale de Transportat Aerian (IATĂ), companiile aeriene europene ar urma să înregistreze pierderi nete de 21,5 miliarde de dolari în 2020 (faţă de un profit net de 6,5 miliarde de dolari în 2019), ceea ce ar putea pune în pericol şase până la şapte milioane de locuri de muncă din industria aeronautică şi sectoarele care au legătură cu aviaţia în Europa.

Aeroportul Heathrow, scurt istoric

Aeroportul Heathrow, principalul nod aerian al Regatului Unit al Marii Britanii, a fost construit înițial în 1929, folosit în Al Doilea Război Mondial, extins în 1944, a operat zboruri civile din 1946 sub numele de London Airport pentru ca în 1966 să fie devină Heathrow Airport (Eng).

În 1986 Margaret Thatcher privatizează mai multe aeroporturi din Marea Britanie prin crearea companiei BAA plc. În 2006 BAA plc a fost cumpărată de un consorțiu de firme iar în 2009 vinde toate aeroporturile în afară de Heathrow. BAA plc își schimbă numele în Heathrow Airport Holdings în 2012.
Adauga un comentariu