Boli si tratamente

Care este diferenta dintre durerea de cap si migrena

Publicat: 09 dec. 2013
Durerile de cap apar din senin si-ti afecteaza atat buna dispozitie, cat si puterea de concentrare. Totusi, o migrena sau o durere de cap nu inseamna unul si acelasi lucru. Iata care este diferenta dintre ele!
Stilul de viata modern predispune la aparitia durerilor de cap si a migrenelor.
Cauzele durerilor
O simpla durere de cap, numita si cefalee, este provocata in general de stres, de oboseala sau se poate declansa ca urmare a unei lovituri in zona craniului. Migrena, pe de alta parte, ar trebui sa te puna pe ganduri si sa te trimita la doctor, deoarece este un simptom al unei alte afectiuni.
Printre problemele cu care poate fi asociata se numara functionarea deficitara a ficatului, afectiunile coloanei cervicale si hipertensiunea arteriala. Migrena poate indica si faptul ca ai o alimentatie nesanatoasa sau o proasta circulatie a sangelui la nivelul creierului.
Cum le deosebesti
Poti sa-ti dai seama daca ai o migrena sau o simpla durere de cap dupa intensitatea si durata ei. Daca simti niste junghiuri dureroase intr-o anumita parte a capului, cum ar fi zona tamplei, atunci migrena este cea care nu-ti da pace. In acelasi timp, in cazul migrenei, durerea se poate agrava din cauza unor factori externi – lumina puternica, zgomotele intense – si este insotita, in general, de o stare de greata si ameteala. Daca durerea este usoara, constanta si-ti cuprinde intreaga suprafata a capului, atunci te confrunti cu o simpla cefalee.
Simptome specifice
Printre cele mai comune simptome ale migrenei se numara tulburarile de vedere (existenta unor puncte albe sau colorate in campul vizual), ametelile, lipsa poftei de mancare, senzatia de slabiciune, precum si lipsa concentrarii. In cazul unei simple dureri de cap, aceste simptome lipsesc, iar pentru a-ti reveni odihneste-te suficient si relaxeaza-te mai des. (sursa: clickpentrufemei.ro)


loading...

Adauga un comentariu