Secretele istoriei

Care este legatura dintre Nicolae Ceausescu si accidentul de la Cernobil! Ce a ascuns sotul Elenei Ceausescu

Publicat: 24 mai 2019

Tragedia de la Cernobil a reprezentat una dintre cele mai mari nenorociri pe care aceasta parte a Europei a cunoscut-o. In urma accidentului din orasul ucrainean au murit foarte multi oameni, iar radiatiile au facut ravagii chiar si la zece ani dupa producerea nenorocirii. Stia Nicolae Ceausescu, cel care era presedinte atunci, ce s-a intamplat in Ucraina?

Nicolae Ceausescu aflase de Cernobil pe 1 Mai

Dupa cum se stie, sovieticii au ascuns accidentul radioactiv de la Cernobil. In Romania lui 1986 romanii au aflat cu ceva intarziere despre ce se petrecuse in orasul ucrainean. Pe 30 aprilie 1986, dupa ce norul radioactiv a ajuns inspre partea nordica a continentului, acesta s-a apropiat de Romania.

La o saptamana dupa accident, PCR a facut o intrunire de urgenta, iar Ceausescu a fost pus la curent cu tot ce s-a intamplat. Marea problema a fost felul in care Ceausescu a ales sa informeze populatia, pentru ca anuntul urma sa fie facut chiar de 1 Mai, cand multi romani erau la iarba verde si petreceau ziua libera.

Efectele accidentului de la Cernobil

Apoi, pe 2 mai, oamenilor li s-a spus sa spele bine alimentele pe care le consuma pentru ca ar putea fi contaminate. A inceput o campanie de informare in mai toate institutiile statului, iar copiilor li s-a administrat in scoli o doza de iod. Cei mai multi oameni, 10.000 de romani la vremea aceea, s-au ales cu cancer tiroidian in urma accidentului de la Cernobil.

Tot din cauza norului radioactiv, foarte multi romani au fost diagnosticati cu leucemie ori cu alte forme de cancer severe. Accidentul radioactiv de la Cernobil a produs mutatii genetice extrem de puternice, caci multi copii s-au nascut cu deformatii. Unii aveau ba capul mai mare, ba o mana mai lunga si alta mai scurta etc.loading...

Adauga un comentariu