Actualitate

Care este situația reală de la Spitalul Judeţean Suceava? Secretarul de stat Ionel Oprea face dezvăluiri incredibile: „Unitatea avea materiale de protecţie în depozite”

Publicat: 07 apr. 2020

Secretarul de stat Ionel Oprea, cel care a fost detaşat la Spitalul Judeţean Suceava ca să gestioneze criza epidemiologică, după infectarea în masă a cadrelor medicale, a declarat că unitatea avea materiale de protecţie în depozite. El a spus că nu înţelege de ce materialele nu erau distribuite pe secţii. Ionel Oprea a arătat că unele cadre medicale au continuat să „se plimbe”, cu toate că ştiau că sunt infectate cu COVID-19.

„Spitalul este un focar epidenic, care nu trebuia să apară, pentru că aici este personal medical care ştia că lucrează cu bolnavi şi trebuia să aibă norme, să protejeze, să contracareze potenţialul de contaminare al acestui virus. Nu şi-au luat măsuri, ba, mai mult, s-au plimbat, ştiind că sunt bolnavi şi contaminează la rândul lor”, a declarat Ionel Oprea.

Întrebat dacă Ministeul Sănătăţii are vreo vină pentru dezastrul de la Suceava, el a spus că n-a venit la spital ca să facă anchete.

„Eu n-am venit aici să fac anchetă. Eu am fost numit cu o zi înainte să vin aici. Nu sunt în situaţia de a vă oferi o informaţie precisă dacă este de vină ministerul sau dacă sunt de vină doctorii. Acum suntem de vină toţi. După cum ştiţi, ţara a fost prinsă nepregătită. Spitalele n-au avut de la început mijloacele adecvate. Se vor face după ce va trece această nenoricre mondială şi vom trage concluzia toţi”, a mai spus Ionel Oprea.
Adauga un comentariu