Local

Care este starea de sănătate a copilului de 5 ani muşcat de câine. Managerul Spitalului Sf. Maria din Iași: „Nu a fost nevoie de internare la ATI” – FOTO, VIDEO

Publicat: 17 mai 2021
Alina Belu, managerul Spitalului Sf. Maria din Iași dă declarații de presă
Copilul a ajuns de urgenţă la spital, după ce câinele cu care se juca l-a muşcat

Alina Belu, managerul Spitalului de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi, a făcut o declaraţie astăzi, 17 mai 2021, referitoare la starea de sănătate a copilului, în vârstă de 5 ani, muşcat de un câine.

Copilul a ajuns de urgenţă la spital, după ce câinele cu care se juca l-a muşcat. Micuţul a ajuns la urgenţă la unitatea medicală cu multiple plăgi. A fost supus imdiat unor intervenţii chirurgicale de specialitate. În aceste momente, evoluţia sa este una bună, nefiind necesară internarea la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă.

„Starea copilului de 5 ani ajuns la noi în urgenţă cu multiple plăgi prin muşcare, am înţeles de un câine. Copilul a fost internat pe secţia de Chirurgie Plastică şi Reconstructivă (CCPR), a fost supus intervenţiilor chirurgicale de la nivelul scalpului, la nivel cervical şi s-a făcut o amputare parţială a policelui drept şi indexului stâng. Are o evoluţie favorabilă, va fi trecut de pe zonă tampon pe secţia CCPR. Nu a fost nevoie de internare pe secţia de Terapie intensivă. Speram că va fi în continuare la fel bine pe evoluţie şi va fi externat. În funcţie de evoluţia plăgilor se pot efectua de către CCPR intervenţiile post intervenţiei de urgenţă”, a declarat Alina Belu, managerul Spitalului de Copii Sf. Maria din Iaşi.

A fost deschis un dosar penal, după ce copilul a fost muşcat de câinele familiei

Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi, a menţionat astăzi că s-a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Cercetările continuă pentru a se stabili cu exactitate întreaga situaţie de fapt.

„La data de 16 mai anul curent, în jurul orei 19.00 poliţiştii au fost sesizat prin apel unic de urgenţă 112 despre faptul că un minor de 6 ani a fost muşcat de câinele familiei aflat în curtea locuinţei cu care acesta se juca. A fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă în vederea clarificării situaţiei de fapt şi luării măsurilor legale care se impun”, a declarat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al IPJ Iaşi.

Copil de 5 ani mușcat de gât de un dulău

Prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Sf. Spiridon din Iași a transmis că un elicopter SMURD Iași a fost redirecționat la fața locului. Reamintim faptul că un copil, în vârstă de 5 ani, a fost muscat de un câine, în localitatea Bahlui, comuna Cotnari, județul Iași. Băiatul a fost transferat la Spitalul de Copii Sf. Maria din Iași.

„După intervenţia la accidentul cu bicicletă, elicopterul SMURD Iași a fost redirecţionat către un caz din localitatea Bahlui unde un copil în vârstă de 6 ani a suferit leziuni plăgi multiple produse prin muscari de câine. Leziunile erau la nivelul gâtului şi a urechii, dar şi la nivelul mâinilor bilaterale. Copilul era în stare de şoc emoţional şi a fost tratat iniţial de echipajul SMURD elicopter. Ulterior, copilul a fost adus la Spitalul Sf. Maria  pentru tratamentul de specialitate. Sperăm într-un prognostic favorabil”, a menţionat prof. dr. Diana Cimpoeșu.

Adauga un comentariu