Culinar

Care este trucul lui Cătălin Scărlătescu pentru sarmalele în foi de varză

Publicat: 23 dec. 2020
farfurie cu sarmale in foie de varza facute dupa un truc de-a lui Catalin Scarlatescu
Sarmalele se vor găti în cuptor, timp de câteva ore

Sigur ai auzit de chef Cătălin Scărlătescu. E renumit şi pentru reţeta de cozonac, dar şi pentru sarmalele lui gustoase. Probabil te întrebi ce truc are Cătălin Scărlătescu pentru sarmale în foi de varză. Vei afla din acest material.

Tot aici vei găsi şi recomandările lui Scărlătescu pentru masa de Crăciun. Ce să găteşti? Cum să alegi reţetele şi ingredientele? Nu e greu, dar tot trebuie să acorzi o atenţie sporită.

Trucul lui Chef Cătălin Scarlatescu pentru sarmale în voi de varză

Reţeta care urmează e tare bună şi sigur îi va cuceri pe musafiri. Uite care sunt paşii, explicaţi detaliat.

Ingrediente:

  • 4 kg de carne tocată de porc
  • o bucată de afumătură
  • 550 g orez
  • 2 kg ceapă
  • 45 g piper
  • sare   după gust
  • bulion
  • foi de dafin
  • cimbru
  • frunze de varză murată

Mod de preparare:

Mai întâi cureţi şi toci mărunt ceapa, după care o căleşti uşor şi o laşi puţin la răcit. Când e suficient de rece, cât să poţi pune mâna pe ea, amestec-o cu orezul spălat, carnea tocată, piperul, cimbrul şi sarea.

Ia câte o lingură din amestec, pune pe câte o foaie de varză şi împătureşte. Toaca restul de varză murată şi amestec-o cu bulionul. Pune sarmalele într-o oală. Printre sarmale strecoară şi câte o bucată mai mare de afumătură.

Prima dată se pune un strat de varză, apoi 1-2 foi de dafin, afumătură şi abia după aceea sarmalele. Se repetă fiecare pas până când se umple oala. Se adaugă puţin ulei şi nişte apă şi se bagă oala în cuptor. Sarmalele vor fierbe în circa 4 ore.

Recomandările lui Cătălin Scărlătescu pentru masa de Crăciun

Iată ce recomandă Cătălin Scărlătescu când vine vorba de masa de Crăciun:

  • prepară cozonac pufos;
  • găteşte piftie din carne de porc. Pune usturoi mult şi nu te feri de urechile de porc. Dau un gust şi mai delicios;
  • meniul trebuie să fie alcătuit din mai multe feluri de mâncare. Poţi face inclusiv o supă cremă, întrucât este mai uşoară pentru sistemul digestiv;
  • murăturile să nu lipsească de pe masă;
  • optează pentru un vin roşu demisec.




Adauga un comentariu