Sigur ai auzit de chef Cătălin Scărlătescu. E renumit şi pentru reţeta de cozonac, dar şi pentru sarmalele lui gustoase. Probabil te întrebi ce truc are Cătălin Scărlătescu pentru sarmale în foi de varză. Vei afla din acest material.
Tot aici vei găsi şi recomandările lui Scărlătescu pentru masa de Crăciun. Ce să găteşti? Cum să alegi reţetele şi ingredientele? Nu e greu, dar tot trebuie să acorzi o atenţie sporită.
Reţeta care urmează e tare bună şi sigur îi va cuceri pe musafiri. Uite care sunt paşii, explicaţi detaliat.
Mai întâi cureţi şi toci mărunt ceapa, după care o căleşti uşor şi o laşi puţin la răcit. Când e suficient de rece, cât să poţi pune mâna pe ea, amestec-o cu orezul spălat, carnea tocată, piperul, cimbrul şi sarea.
Ia câte o lingură din amestec, pune pe câte o foaie de varză şi împătureşte. Toaca restul de varză murată şi amestec-o cu bulionul. Pune sarmalele într-o oală. Printre sarmale strecoară şi câte o bucată mai mare de afumătură.
Prima dată se pune un strat de varză, apoi 1-2 foi de dafin, afumătură şi abia după aceea sarmalele. Se repetă fiecare pas până când se umple oala. Se adaugă puţin ulei şi nişte apă şi se bagă oala în cuptor. Sarmalele vor fierbe în circa 4 ore.
Iată ce recomandă Cătălin Scărlătescu când vine vorba de masa de Crăciun: