Magazin

Care este ultima zi in care se vor plati taxe roaming

Publicat: 03 apr. 2014

Parlamentul European va vota astazi un pachet de reguli noi ce vor avea impact pe piata telecomunicatiilor. Printre acestea se numara si aceea prin care se va stabili data de la care europenii nu vor mai plati taxe de roaming.

Citeste si: Anuntul facut de Orange: Clientii trebuie sa se pregateasca

15 decembrie 2015 ar putea fi ultima zi in care europenii vor plati taxe de roaming atunci cand apeleaza sau trimit un email din alt stat UE. Parlamentul European va vota astazi in plen un pachet de reguli privind piata de telecomunicatii, prin care se vor aboli taxele de roaming si se va interzice furnizorilor de internet sa mai blocheze sau sa incetineasca serviciile oferite de companiile cu care sunt in competitie.

Citeste si: O veste minunata: Scapam de ROAMING abia peste doi ani!

Conform unui sondaj al Comisiei Europene din 2014, 94% dintre europenii care calatoresc in alt stat UE isi limiteaza utilizarea internetului (inclusiv a platformelor sociale, precum Facebook), datorita taxelor de roaming. Acest lucru afecteaza negativ atat business-urile companiilor de profil si implicit incasarile bugetare. De asemenea, organul de reglementare a telecomunicatiilor in UE, BEREC (Body of European Regulators for Electronic Communications), a aratat ca multi furnizori de internet blocau sau incetineau serviciile VoIP precum Skype, folosite pentru apelarea pe internet.

Citeste si: Cum sa ai acces la internet, chiar daca nu ai conexiune la retea

In momentul de fata, exista peste 200 de operatori telecom supusi unor reguli diferite si care impun costuri diferite clientilor lor deservesc o piata fragmentata de 510 milioane de consumatori in UE.loading...

Adauga un comentariu