Diete si regimuri

Care sunt beneficiile de slăbire ale lămâii

Publicat: 17 oct. 2020
suc-de-lamaie
Revitalizant, drenant, purificant, micul citric galben este plin de calități.

Pentru a slabi in mod vizibil, lămâia este cel mai bun prieten al nostru. Revitalizant, drenant, purificant, micul citric galben este plin de calități. Descoperiți care sunt beneficiile de slăbire ale lămâii!

Astăzi, lămâia a devenit un element esențial în ceea ce privește dieta, deoarece este una dintre cele mai importante pentru eliminarea excesului de apă și grăsimi. Detoxifiant, diuretic, remineralizant, antibacterian, virtuțile lamaii sunt enorme. Iar cel mai bun mod de a te bucura de ea este să o consumi ca un suc cu apă.

Pentru unii experți, idealul este să beți sucul pe stomacul gol. Pentru alții, nu contează. Potrivit susținătorilor dietei acid-bazice, pH-ul corpului (o măsură a acidității sau alcalinității) este mai acid dimineața când te trezești. Pentru a reveni la un pH neutru, este necesar să beți suc de lămâie care, în ciuda gustului său acid, are un efect alcalin. Cu toate acestea, nu există dovezi științifice care să susțină această teorie. Oricum ar fi, sucul de lămâie este o modalitate excelentă de a începe ziua asigurându-vă doza de vitamina C!

Beneficiile de slăbire ale lămâii

Purificator puternic: ajută la curățarea ficatului și la dizolvarea excesului de grăsime. Datorită proprietăților sale diuretice, stimulează rinichii și promovează vânătoarea deșeurilor care poluează organismul. Contribuie la producerea de glutation, care permite toxinelor să devină solubile și, prin urmare, să fie eliminate mai ușor.

Reduce indicele glicemic: acest efect se datorează bogăției sale în antioxidanți și capacității sale de a regla nivelul zahărului din sânge. Și, cel mai bine, reduce indicele glicemic global al mesei cu 30%, ceea ce limitează depozitarea grăsimilor și a zaharurilor.

Bogata in vitamina C: Cu 52 mg de vitamina C la 100 g, o lămâie acoperă mai mult de jumătate din necesarul zilnic. Intărește asimilarea fierului (anti-oboseală), crește imunitatea și are o acțiune antiseptică.

Calorii scăzute: aportul său caloric este de numai 34 kcal la 100 g (sau greutatea medie a unei lămâi)! Deci, indiferent de felul în care este consumata, lamaia rămâne un fruct ușor.

Incetinește absorbția zaharurilor: o sursă bună de fibre, pectina pe care o conține încetinește absorbția zaharurilor de către stomac, oferind astfel o senzație de sațietate care poate dura până la 4 ore. În plus, scade nivelul colesterolului și al zahărului din sânge.

Ce trebuie sa stii despre dieta cu lămâie

Aceasta dieta nu este recomandata persoanelor care suferă de reflux, ulcer și/sau pietre la rinichi. Sucul de lămâie nu irită stomacul atâta timp cât sunteți sănătos.

Adauga un comentariu