Remedii naturiste

Care sunt beneficiile gumei de mastic

Publicat: 02 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Care sunt beneficiile gumei de mastic
Masticul pare să aibă efecte de scădere a colesterolului.

Masticul este o substanță lipicioasă derivată din arborele Pistacia lentiscus, cunoscut și ca masticul Chios. Acest copac crește în mod natural în Africa de Nord și în țările din estul Mării Mediterane. Ca supliment, masticul este disponibil sub formă de capsulă sau poate fi mestecat ca o gumă. Consultați-vă cu un furnizor de servicii medicale calificat înainte de a utiliza guma de mestecat ca remediu.

Care sunt beneficiile gumei de mastic

Tulburări digestive

Oamenii au mestecat gumă în mod tradițional pentru a ameliora supărările digestive. Poate ameliora gastrita și poate reduce inflamația tractului gastro-intestinal. Unele suplimente pentru tratarea arsurilor la stomac includ gumă de mestecat, adesea combinată cu un lemn dulce degliciririzat numit DGL.

Ulcere

O infecție bacteriană cronică cu Helicobacter pylori este o cauză frecventă de ulcer la stomac și intestin. Un studiu publicat în numărul din martie 2010 al „Phytomedicine” a evaluat efectele gumei de mestecat asupra persoanelor infectate cu H. pylori. 52 de participanți au consumat gumă de mestecat pură, gumă de mestecat pură plus pantoprazol, un medicament pentru ulcer, timp de 14 zile sau pantoprazol și antibiotice timp de 10 zile. Nimeni din grupul pantoprazol nu a cunoscut eliminarea bacteriilor H. pylori, în timp ce 10 din 13 persoane care au luat antibiotice au făcut-o. Eradicarea bacteriilor a fost, de asemenea, eradicată la cinci din 13 participanți care au luat gumă de mestecat și 5 din 13 participanți care au luat gumă de mestecat plus pantoprazol. Studiul a indicat faptul că guma de mastic avea activitate antibacteriană împotriva H. pylori, care nu este eficientă doar în laborator, ci și la oameni.

Boala inflamatorie a intestinului

Un studiu publicat în ediția din 7 februarie 2007 a „World Journal of Gastroenterology” a investigat eficacitatea suplimentelor de mastic la persoanele cu boală Crohn ușoară până la moderată activă, un tip de boală inflamatorie intestinală. Aceste persoane au avut o scădere semnificativă a simptomelor și a markerilor inflamatori în plasmă după ce au luat mastic timp de patru săptămâni.

Colesterol

Masticul pare să aibă efecte de scădere a colesterolului, după cum se arată într-un studiu publicat în numărul din 20 aprilie 2007 al „Journal of Ethnopharmacology”. Cercetătorii au efectuat analize de sânge lunare pe participanți timp de 18 luni. Participanții care iau 5 g de mastic pe zi au prezentat o reducere a colesterolului lipoproteic cu densitate scăzută, numit colesterol rău, precum și a nivelului total de colesterol.

Protecția ficatului

Studiul „Journal of Ethnopharmacology” a demonstrat, de asemenea, efectele protectoare ale ficatului asociate masticului. Testele de sânge de la participanții care au luat 5 g de mastic pe zi au arătat o scădere a nivelului anumitor enzime hepatice de la nivelurile inițiale, indicativ pentru o sănătate hepatică mai bună.

Efecte dentare

Guma de mastic este un odorizant pentru respirație și poate ajuta la prevenirea cariilor, deoarece ucide bacteriile care cauzează aceste probleme, potrivit medicului Tieraona Low Dog de la Centrul de Medicină Integrativă din Arizona. Din acest motiv, unele paste de dinți și ape de gură conțin gumă de mestecat. Un studiu publicat în numărul din iunie 2006 al „Arhivelor de biologie orală” indică faptul că bacteria Streptococcus mutans este o cauză principală a cariilor dentare. Participanții la studiu care au mestecat gumă au avut probe de salivă cu niveluri semnificativ mai scăzute ale acestei bacterii în comparație cu persoanele care au mestecat parafină.

Adauga un comentariu