Actualitate

Care sunt candidații pentru Primăria Capitalei şi pentru primăriile de sector

Publicat: 14 feb. 2020

Este agitație mare în partide înaintea alegerilor locale. Se fac sondaje şi se negociază la sânge pentru a găsi formula câştigătoare. Deşi listele oficiale ale candidaţilor fiecărui partid nu au fost făcute public, la bursa zvonurilor jocurile par făcute.

Candidaţi Primăria Capitalei

Gabriela Firea va intra din nou în cursa pentru Primăria Capitalei. În tabăra PNL se dă o luptă cruntă pentru Primăria Capitalei. Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, şi Ionel Dancă, şeful cancelariei premierului sunt vehiculaţi drept contracandidaţi ai Gabrielei Firea. Şi europarlamentarul Rareş Bogdan, care, deşi nu îşi doreşte să candideze, ar fi singurul care ar putea spăla imaginea partidului la alegerile locale.

O variantă liberală la care puţini s-ar fi gândit este şi candidatura lui Ludovic Orban care a fost vehiculată în ultimul timp.

Alianţa USR-PLUS a făcut mai multe simulări cu privire la posibilele variante de candidaţi pentru primăriile de sector. USR București l-a validat pe Nicușor Dan drept candidat la Primăria Generală a Capitalei, iar PLUS îl susţine pe Vlad Voiculescu. USR-PLUS va alege candidatul cu cele mai mari șanse să o învingă pe Gabriela Firea până la finele acestei luni.

Din partea PMP, Theodor Paleologu va fi candidatul pentru Primăria Capitalei.

Candidaţi primării de sectoare

Dan Tudorache va fi din nou candidatul PSD pentru Primăria sectorului 1, iar Robert Negoiţă la sectorul 3. Social-democraţii spun că vor merge din nou şi pe mâna actualilor edili ai sectoarelor 4 şi 5, iar Gabriel Mutu e dat ca sigur la sectorul 6. Singura dilemă apare la sectorul 2, unde Mihai Toader este cu semnul întrebării.

Lucrurile par mult mai clare la sectoare. La sectorul 1 – Tănase Stamule ar fi varianta agreată de liberali, iar Dan Cristian Popescu va intra în cursă pentru sectorul 2. Antonel Tănase şi Pavel Popescu se vor lupta pentru sectoarele 3 şi 4, iar Cristian Băcanu şi Ciprian Ciucu pentru sectoarele 5 şi 6. Este vehiculat, însă, şi fostul jurnalist Dan Bucura pentru primăria sectorului 5.

Din partea PMP, liderul partidului, Eugen Tomac, va candida pentru Primăria sectorului 1. Mihai Neamțu şi Ioana Constantin se vor lupta pentru 2 şi 3, iar Ştefănel Marian şi Lucian Iliescu pentru 4 şi 5. Ștefan Florescu va candida pentru Sectorul 6, din partea PMP.

Cei din ALDE spun că cele mai mari şanse sunt la sectorul 5 unde va intra în competiţia electorală din partea partidului Ion Valentin Voicu.

PSD

Candidat Capitală: Gabriela Firea

Candidaţi primării de sector:

– Dan Tudorache – sectorul 1

– Mihai Toader – sectorul 2

– Robert Negoiţă – sectorul 3

– Daniel Băluţă – sectorul 4

– Daniel Florea – sectorul 5

– Gabriel Mutu – sectorul 6

PNL

Candidaţi Capitală: Violeta Alexandru, Ionel Dancă, Rareş Bogdan, Ludovic Orban

Candidaţi primării de sector:

– Tănase Stamule – sectorul 1

– Dan Cristian Popescu – sectorul 2

– Antonel Tănase – sectorul 3

– Pavel Popescu – sectorul 4

– Cristian Băcanu – sectorul 5

– Ciprian Ciucu – sectorul 6

USR-PLUS

Candidaţi Capitală: Nicuşor Dan, Vlad Voiculescu

PMP

Candidat Capitală: Theodor Paleologu

Candidaţi primării de sector:

– Eugen – sectorul 1

– Mihail Neamţu – sectorul 2

– Ioana Constantin – sectorul 3

– Ştefănel Marin – sectorul 4

– Lucian Iliescu – sectorul 5

– Ştefan Florescu – sectorul 6

ALDE

Candidat sector 5: Ion Valentin Voicu.loading...

Adauga un comentariu