Curiozitati

Care sunt cele mai scumpe flori din lume? – FOTO

Publicat: 20 sept. 2013

Florile pot fi, uneori, cel mai bun mod de a ne exprima sentimentele. Ele au o limba proprie si pot aduce un zambet pe orice chip. Cu toate acestea, florile pot costa mai mult decat crezi. Iata o lista cu cele mai scumpe flori din lume.

Lacramioare

Lacramioarele

Aceasta floare poate fi recoltata o data pe an si rezista doar cateva saptamani. Cel mai des intalnita in unele parti din SUA, Europa si Asia, lacramioarele sunt flori foarte delicata. Ele au petale minunat parfumate si sunt considerate foarte valoroase in unele religii. In crestinism, se considera ca aceasta floare a crescut din lacrimile Fecioarei Maria. Desigur, la noi in tara este o floare destul de comuna, dar in restul lumii este una din cele mai scumpe flori, in SUA putand costa si 50 de dolari firul.

Orhideea Gold of Kinabalu

Orhideea Gold of Kinabalu

Gasindu-se numai in Parcul National Kinabalu din Malaezia, aceasta floare este foarte rara. Ea infloreste numai intre lunile aprilie si mai si poate dura 15 ani pentru a o vedea inflorind! Costul pentru aceasta floare se poate ridica pana la 6000 de dolari.

Orhideele Shenzhen Nongke

Orhideele Shenzhen Nongke

Unui grup de cercetatori i-au trebuit aproximativ 8 ani pentru a dezvolta aceasta orhidee. Este o floare complet man-made si a fost vanduta pentru aproximativ 200.000 de dolari la o licitatie din China, in anul 2005. Floarea are o forma foarte eleganta si ar putea dura aproximativ 8 ani pentru a o vedea inflorita.

Juliet Rose

Juliet Rose

Crescatorul acestei flori, David Austin, a investit 15 ani in crearea acestei frumoase flori. Ea are o forma senzationala de rozeta si este minunat colorata. Si-a facut debutul in 2005, la Chelsea Flower Show. Este adesea numita „floarea de 3 milioane de dolari”.

Floarea Kadupul

Floarea Kadupul

Aceasta floare este nepretuita deoarece, pur si simplu nu poate fi cumparata. Ea are o durata de viata foarte scurta si trebuie sa astepti o viata intreaga pentru a putea prinde o bucatica din ea. Cultivata in Sri Lanka, floarea este atat de delicata, ca traieste doar pentru cateva ore. Cunoscuta si ca „parfumul noptii”, aceasta floare infloreste dupa miezul noptii si moare inainte de ivirea zorilor. Avand in vedere ca este atat de fragila, nimeni nu a fost capabil sa o taie fara sa o omoare.

Adauga un comentariu