Secretele istoriei

Care sunt originile lui Cristofor Columb

Publicat: 26 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Care sunt originile lui Cristofor Columb. Născut în Italia, în anul 1451, Columb a intrat în afacerea tatălui său de mic copil.

Numele de Cristóbal Colón ar fi traducerea în castiliană a numelui italian Cristoforo Colombo, fiul lui Domenico Colombo, țesător, și al Susanei Fontanarossa.

Columb nu era un copil educat și de aceea s-a inițiat în lumea navigării de la o vârstă foarte fragedă. Niciun istoric nu a reuşit cu exactitate să confirme informaţiile despre începutul carierei sale de navigator.

Prima sa călătorie spre insula Chios a avut loc între anii 1474 şi 1475. Acesta a navigat cu un convoi spre Anglia.

Convoiul a fost atacat de piraţi şi nava pe care se afla Columb s-a scufunda în dreptul coastei Portugaliei. Cristofor a înotat până la țărm și a găsit adăpost la Lisabona.

Care sunt originile lui Cristofor Columb

După ce s-a stabilit acolo Cristofor s-a căsătorit în 1479 cu fiica guvernatorului insulei Porto Santo. Unicul copil al lui Cristofor Columb din această căsătorie, Diego, s-a născut în 1480.

Potrivit informaţiilor vremii şi a călătoriilor sale, Cristofor a ajuns la concluzia că Pământul este cu 25% mai mic decât se credea până atunci.

Pornind de la această premiză, Columb credea că se poate ajunge în Asia mai repede, navigând spre vest.

În anul 1484, și-a prezentat ideile lui João al II-lea, regele Portugaliei, cerând finanțare pentru o călătorie spre vestul Oceanului Atlantic. Propunerea sa a fost respinsă de către o comisie regală maritimă.

Puțin timp după aceasta, Columb s-a mutat în Spania unde planurile sale au câștigat suportul unor persoane foarte influente, aranjându-se astfel o audiență în 1486 la Isabela I, regina Castiliei.

Tot în acest timp, a cunoscut-o pe Beatriz Enriquez, care a devenit apoi amanta lui și mama celui de-al doilea fiu, Ferdinand Columb.

În Spania, ca și în Portugalia, comisia regală i-a respins planul. Cristofor Columb a continuat însă să caute ajutor și, în sfârșit, în aprilie 1492 insistența sa a fost recompensată. Ferdinand al V-lea, regele Castiliei, și regina Isabela au fost de acord să sponsorizeze expediția.

Contractul semnat menționa că navigatorul devenea vicerege asupra tuturor teritoriilor descoperite și în plus i se acordă o zecime din toate metalele prețioase descoperite sub jurisdicția sa.

Adauga un comentariu