Bizar

Care sunt singurele fiinte de pe Pamant care nu se pot imbolnavi de cancer

Publicat: 07 aug. 2018

Cine ar fi crezut ca exista specii de animale care nu se pot imbolnavi niciodata de cancer? Conform oamenilor de stiinta, rechinii si o specie de soareci care traieste in Africa sunt singurele necuvantatoare care nu se imbolnavesc niciodata de boala secolului. Conform cercetatorilor, rechinii sunt imuni la toate bolile cunoscute pana in prezent, inclusiv la cancer. In plus, spre deosebire de oameni dar si de alte specii de pesti, ranile rechinilor se vindeca extrem de usor si nu se infecteaza niciodata.

Specialistii sustin ca testului cartilaginos al rechinilor este plin de proteine antiangiogenetice. Acestea din urma suprima aparitia noilor vase sangvine, surse de hrana pentru tumorile canceroase. Tot in aceasta categorie intra si o specie de soareci numiti Heterocephalus glaber. Acestia nu au par si sunt imuni la cancer datorita unei gene p16 care ataca celulele canceroase inainte ca acestea sa apuce sa se dezvolte sau sa se inmulteasca.

„Aceste animale sunt supuse unui stres foarte mare in mediul subteran: intuneric, hrana putina, un numar imens de agenti patogeni si niveluri scazute de oxigen. Asa ca si-au dezvoltat o gama de mecanisme prin care sa faca fata acestor dificultati”, a explicat Eviatar Nevo, unul dintre autorii lucrarii publicate in revista Nature.

Ce este cancerul? Cancerul cunoscut sub denumirea stiintifica de tumoare maligna sau neoplasm malign, este un grup de boli ce implica dezvoltarea anormala a celulelor cu potential de a invada sau a se raspandi in alte parti ale corpului. Nu toate tumorile sunt canceroase; tumorile benigne nu se raspandesc la alte organe.

Curiozitati despre cancer: Boala denumita cancer provoaca mai multe decese decat SIDA, tuberculoza si malaria laolalta; Nu exista parte a corpului care sa nu poate fi afectata de cancer; La nivel global, unul din opt decese este cauzat de cancer; Exista tipuri de cancer care nu au niciun simptom.
In fiecare an, cancerul mamar omoara 450 de barbati pe teritoriul Statelor Unite ale Americiiloading...

Adauga un comentariu