National

Cariera politica a lui Iohannis, construita din bani de la Guvern

Publicat: 13 nov. 2014

Primul proiect la care se gandeste cineva cand aude de Klaus Werner Iohannis este ‘Sibiu – Capitala Culturala Europeana 2007’. Insa, ceea ce multa lume nu cunoaste despre procesul prin care o localitate a unui stat membru UE devine Capitala Culturala este ca rolul principal nu ii revine autoritatii locale, ci presupune un efort comun al autoritatilor centrale, europene si locale.

Sibiu – Capitala Culturala Europeana 2007’ a fost unul dintre cele mai ample si de succes proiecte derulate de Romania, dar procesul prin care muncipiul Sibiu a devenit pentru un an centru al manifestatiilor culturale nu a aparut din neant, la cererea unui primar, fie el si neamt. Procedura de selectie pentru Sibiu a fost derulata prin Ministerul Culturii, iar finantarea a venit la momentul respectiv atat din fonduri europene, cat si din banii Guvernului si ai primariei. Astfel, ‘Sibiu – CCE 2007’ a fost o reusita a Romaniei si a tuturor sibienilor, in primul rand, si abia apoi a autoritatilor si a functionarilor care au gestionat fondurile puse la dispozitia lor.

Citeste si Incident socant la Iasi. Este implicat si numele lui Klaus Iohannis – FOTO, VIDEO

Fostul prim-ministru Calin Popescu Tariceanu, seful Executivului in perioada in care pregatirea evenimentelor se afla in desfasurare, a comentat “cartea de vizita” a edilului Sibiului, cerandu-i acestuia sa spuna cati bani a primit de la Guvernului Romaniei pentru proiectul ‘Sibiu – CCE 2007’: “Cartea de vizita a domnului Iohannis este exclusiv legata de Primaria Sibiului. Sigur ca functia de primar iti da ocazia sa intri in contact cu cetatenii, sa iei parte la o serie de decizii mai putin politice, mai degraba administrative. De aici pana a face saltul de candidat la presedintia Romaniei este un drum lung de tot”.

Citeste si Crin Antonescu, lovitura pe ultima suta de metri pentru Klaus Iohannis

Presa scria, in 2007, ca programul a costat circa 50 milioane euro din bugetul de stat, banii fiind utilizati pentru lucrari de reabilitare, achizitia de echipamente, reabilitarea mai multor lacasuri de cult, organizarea evenimentelor culturale, promovarea programului si reabilitarea aeroportului din Sibiu.

Citeste si Nu ai sa crezi cine il sustine pe Victor Ponta in cursa pentru alegerile prezidentiale – VIDEO

Klaus Werner Iohannis s-a identificat bine cu proiectul, data fiind originea sa etnica, precum si faptul ca evenimentele culturale celebreaza diversitatea si multiculturalismul. Dar succesul proiectului de Capitala Culturala nu a venit de la primarul Iohannis, ci, taman invers – succesul si renumele lui Iohannis vin de la proiectul respectiv. Nu Iohannis a facut ‘Sibiu – Capitala Culturala Europeana 2007’, ci ‘Sibiu – CCE 2007’ l-a facut pe Iohannis si l-a adus in atentia opiniei publice. Iohannis, in calitate de administrator si ordonator principal de credite al autoritatii locale, are fel de multe merite ca oricare alt functionar din Ministerul Culturii sau din Primaria Sibiului din perioada respectiva.loading...

Comentarii
  • Siguri ca din banii romanilor, nu ai lui tariceanu, a facut un oras superb iohannis ! Veniti la iasi sa vedeti ce face nenorocirea de primar psd- ist , tot din banii romanilor! Praduieste, distruge, murdareste !

  • A folosit banii pentru comunitate si nu pentru furaciuni, precum Ilie Sarbu, Hrebenciuc si altii. Ce vreti sa spuneti, ca trebuia sa aduca banii de acasa sau ce ?

Adauga un comentariu