Secretele istoriei

Cariera profesionala a lui Dumitru Mazilu

Publicat: 12 ian. 2015
3

Dumitru Mazilu s-a nascut la data de 24 iunie 1934 in orasul Bacau. In anul 1952, a absolvit Scoala tehnica de mecanici agricoli din Bacau si a urmat timp de cateva luni o scoala de ofiteri de securitate, fiind avansat la gradul de locotenent-major. A absolvit in anul 1959 Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti. Urmeaza apoi cursuri de doctorat in drept, obtinand titlul stiintific de Doctor in drept al Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca in anul 1964 cu teza „Functiile educative si coercitive ale statului”.

Din anul 1964, Dumitru Mazilu lucreaza ca profesor de drept la Academia de Stiinte Politice si Sociale „Stefan Gheorghiu” din Bucuresti si ca profesor de drept international la Scoala de ofiteri de Securitate de la Baneasa. Este avansat in grad pana la gradul de colonel al trupelor de securitate.

Vezi si Leon Levitchi – Cariera profesionala si academica

Apoi, in perioada 1965-1966, Dumitru Mazilu detine functia de director al Scolii de ofiteri de Securitate de la Baneasa. Conform Raportului Armaghedon VII din anul 2004, se afirma ca Dumitru Mazilu ar fi fost destituit de la conducerea Scolii de ofiteri de securitate ca urmare a tentativei de a falsifica niste documente referitoare la un accident rutier.

Vezi si Cariera profesionala a lui Tudor Postelnicu

In perioada 1965-1968, detine functia de presedinte al Subcomisiei Nationale pentru cercetarea abuzurilor si ilegalitatilor comise pe timpul regimului Gheorghe Gheorghiu-Dej. In anul 1970, este titularizat ca Profesor universitar de catre Comisia Superioara de Diplome a Ministerului Invatamantului. Apoi, intre anii 1970-1974, este director stiintific al Institutului de Stiinte Politice din Bucuresti.

Numit in anul 1974 ca Visiting Professor la universitatile americane Columbia, Harvard si Berkeley, Dumitru Mazilu este angajat in cadrul diplomatiei romanesti. Astfel, intre anii 1975-1986, lucreaza in calitate de consilier juridic in cadrul Ministerului Afacerilor Externe, fiind reprezentant al Romaniei la Conferinta cu privire la Dreptul Maritim.

In calitatea sa de diplomat, este promovat apoi de catre regimul comunist din Romania in cadrul ONU. Astfel, este reprezentantul Romaniei la cea de-a sasea Adunare Generala a Organizatiei Natiunilor Unite (1978-1985). In perioada martie 1984-1988, Dumitru Mazilu detine functia de membru al Subcomisiei Natiunilor Unite pentru Combaterea Discriminarii si Protectia Minoritatilor, cu sediul la Geneva (Elvetia).

Adauga un comentariu