Eveniment-Social

Carlan si Adomnitei au ajuns la cutite! Nu mai au viata in Casa Patrata

Publicat: 29 sept. 2014
1

@ Doua institutii publice din Iasi au ajuns sa-si bata joc de cetatenii judetului @ In timp ce mii de ieseni au de suferit de pe urma inundatiilor, prefectul si presedintele Consiliului Judetean isi arunca vina unul altuia pentru ca Guvernul nu a alocat bani si Iasului

In loc sa colaboreze si sa ajute comunitatile afectate de calamitati, sefii Iasului continua sa se certe in public pentru banii de la Guvern care nu vor ajunge prea curand in judet. Prefectul Dan Carlan si presedintele CJ Cristian Adomnitei isi arunca vina unul in curtea celuilalt, certandu-se pe documente si atributii. Marul discordiei a plecat de la suma infima alocata de Guvern judetului Iasi pentru refacerea infrastructurii afectata de calamitati. Guvernul a alocat doar 100.000 lei, iar Cristian Adomnitei a acuzat faptul ca PSD a uitat de Iasi. In replica, prefectul propus de PSD, Dan Carlan, a sustinut ca Adomnitei nu a intreprins niciun gest pentru a cere de la Guvern fonduri privind refacerea infrastructurii afectate de ape.

Citeste si: Dragnea si Adomnitei s-au certat public pe inundatiile de la Iasi

Declaratiile politice nu tin de foame. Cu atat mai mult cu cat acestea sunt si mincinoase. Dupa fiecare runda de calamitati, pe baza rapoartelor de evaluare, era de datoria morala si de serviciu a domnului presedinte Cristian Adomnitei sa initieze si sa transmita catre Ministerul Dezvoltarii proiectele de Hotarare de Guvern pentru alocarea sumelor necesare reparatiilor. Cu toate acestea domnul presedinte Cristian Adomnitei nu a scris si nu a initiat absolut nicio solicitare de fonduri catre Guvern, nici pentru infrastructura din administrarea sa, dar cu atat mai putin in sprijinul primariilor din judet„, a spus Dan Carlan. Ulterior, Adomnitei a sustinut ca prefectul este obligat prin lege sa ceara bani de la Guvern.

La toate problemele care apar în urma calamitatilor naturale produse de inundatii, cel obligat de lege sa actioneze este chiar prefectul, în calitate de presedinte al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta. De altfel, principala obligatie a domniei sale era de a raporta si a face demersurile necesare în vederea obtinerii de fonduri pentru toate comunitatile afectate. Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta se constituie si functioneaza, potrivit legii, sub conducerea nemijlocita a prefectului. În astfel de situatii, primarii nu se subordoneaza Consiliului Judetean sau presedintelui acestuia, ci direct prefectului, care conduce comitetul. Domnul prefect nu poate face abstractie de legi, pentru a caror aplicabilitate tocmai domnia sa ar trebui sa vegheze„, a sustinut Cristian Adomnitei. Culmea, in timp ce cei doi se cearta, zeci de localitati din Iasi si zeci de mii de cetateni ai acestora inca au de suferit si asteapta ca podurile, podetele si drumurile sa fie reabilitate.

Comentarii
  • Adomnitei este un politruc ca si seful de partid al lui. De citeva luni nu-l mai intereseaza CJ deci nici problemele Iasului. Si-a vazut sacul plin de la aeroport asa ca dumnezeu cu voi cetatenii judetului. Miucul dictator crede ca mai prosteste pe cineva cu declaratiile lui. Ardetii la vot, pentru ca asa se trezesc la realitate.

  • la noi ca la nimeni . toti fac cite ceva in orasele lor numai la noi se cearta ca tatele la gard din 90 pina azi si rezultatele se vad . orasul cel mai urit plin de gropi unde se repara in citeva zile se scufunda pamintul cu tot cu asfalt sau pavele cei de la bucuresti nu mai dau bani la prostii de moldoveni care se cearta nonstop … e frumos la iasi ,nu???????????????????

  • Doua NULITATI care ocupa inalte functii publice. Mai mare rusinea si ne mai miram de ce ne-au luat-o altii inainte : Vaslui, Suceava, Botosani, Bcacau………???

Adauga un comentariu