Local

Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iași, a făcut anunțul. Până la 450 de persoane pe zi pot fi testate pentru COVID-19 în Iași

Publicat: 06 apr. 2020

Dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iași, a declarat că Iașul poate face în prezent până la 450 de teste pe zi. Acest lucru este posibil cu ajutorul aparatele donate de Casa Share și Ministerul Sănătății.Cu acestea vor fi făcute până la 150 de teste. De asemenea Institutul Regional de Oncologie și Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” vor face un număr considerabil de teste.

„Rata de testare la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi crescut de la 50-60 de teste câte făceam pe zi până la 100-150 prin faptul că am primit această sponsorizare de la Casa Share, acel extractor automat pentru prima parte a acestei analize de laborator şi de asemenea funcţionează din plin aparatul PCR primit de la Ministerul Sănătăţii. La acesta se adăugă şi testele pe care le putem face la colegii de la Institutul Regional de Oncologie şi cele de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa”, într-un centru special amenajat de ultima generaţie GemEX. Asta înseamnă că la nivelul Iaşului se pot face aproximativ 450 de teste pe zi. Multe teste pe relaţia Suceava s-au făcut la IRO. De acum încolo vom apela şi la UMF.”, a declarat Carmen Dorobăț.
Comentarii
  • ….Si hotaraste dumneaei ce pacient va fi testat sau nu? Ca si pana acum, se vor face foarte putine, ca doar nu e nevoie…..Eventual doar cei de la Suceava… Pacientii din Iasi nu au nevoie!!!! Lasati-i ca n-au nimic…. gripa, alte viroze…. doar nu suntem prosti sa muncim mai mult decat pana acum!!!! Ce, ne plateste in plus? Stati linistiti ieseni, Dorobat vegheaza asupra voastra! Cu si fara covid…..

  • Nimic si nimeni nu va multumeste, cum apare un articol, saritri ca tigani, de vina este Dorobat, mai faceti curat prin casa, dezinfectati, spatativa chiloti jigos ce esti, nu o pazi pe Dorobat ! are cine sa o pazesca ! stie sa isi faca meseria si fara comentariul tau prezent.

  • Felicitari Doamaei Profesor Dorobat pentru declaratile si statistica pe care le face zi de zi, pentru buna gestionare a aparatelor ce au fost donate pentru a mari numarul de teste efectuate pe zi, si pentru buna stare a pacientilor, pe motiv ca nu trebuie sa astepe mai mult de 24 de ore sa primeasca rezultatul, felicitari Doamnei Profesor pentru tot ce face !

  • Citiți și alte stiri, realitatea este alta! Cum e posibil sa fii in fiecare seara la televizor cand mai bine ar fi sa te odihnești! sa poti face temeinic treaba la spital a doua zi ! Cum este sa fii infectat si refuzat de doamna Dobrovat, care tine paturi libere in spital ! Ce mai poti face cand rezultatul testului vine in 2 săptămâni cum s-a întâmplat cu doamna decedata de 54 de ani ! Un test PCR e gata in 5-6 ore! Un o corupt si josnic rămâne corupt ! Rusine ! Rușine si pentru mita luată de la studenti pentru a lua examenele ! Asta arata si calitatea d-voastea academică!..tot josnica !

Adauga un comentariu