Stiri si curiozitati

Carmen Iohannis, chemata din nou la Parchetul General. Are legatura cu casele din Sibiu

Publicat: 26 nov. 2018
3

Sotia presedintelui Iohannis a mai fost citata la Parchetul General in urma cu o saptamana insa prima doamna le-a transmis procurorilor ca nu se poate prezenta la audieri, pe motiv ca efectueaza o vizita alaturi de seful statului in Marea Britanie.

Dosarul in cauza a fost deschis de procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) ca urmare a unei plangeri depuse Lumea Justitiei impotriva notarului din Sibiu, Radu Gabriel Bucsa, si a sotilor Carmen si Klaus Iohannis.   

Sesizarea a fost depusa in legatura cu manoperele prin care cuplul prezidential a intrat, incepand cu 1999, in posesia a doua imobile in centrul Sibiului. Imobilele apartineau statului roman si erau administrate de Primaria Sibiului, care a fost condusa in perioada iulie 2000 – noiembrie 2014 de Klaus Iohannis.    De pe urma exploatarii unui imobil, sotii Iohannis au obtinut 320.000 euro, pana cand instantele brasovene le-au anulat atat actul de vanzare-cumparare declarandu-i cumparatori care nu pot invoca buna-credinta, precum si actele de mostenire care au stat la baza preluarii imobilului din patrimoniul statului. In noiembrie 2015, Curtea de Apel Brasov a decis definitiv anularea unui contract de vanzare-cumparare a unui imobil din Sibiu detinut de Klaus si Carmen Iohannis.
Adauga un comentariu