National

Carmen Iohannis o comite din nou – VIDEO

Publicat: 15 sept. 2016

Carmen Iohannis apare intr-un clip postat pe Facebook la volanul unei masini decapotabile alaturi de trei eleve. Imaginile arata ca sotia presedintelui Klaus Iohannis poarta centura de siguranta, in timp ce elevele de pe locurile din spate ale autoturismului par sa nu o poarte.

Reamintim ca, potrivit Codului Rutier, centura de siguranta este obligatorie si pentru ocupantii locurilor din spate ale unui autoturism.

Codul Rutier, Art. 36:  (1) Conducatorii de autovehicule si tractoare agricole sau forestiere si persoanele care ocupa locuri prevazute prin constructie cu centuri sau dispozitive de siguranta omologate trebuie sa le poarte in timpul circulatiei pe drumurile publice, cu exceptia cazurilor prevazute in regulament.

Mai mult: o alta prevedere din Codul Rutier spune ca „soferii de autovehicule avand locuri prevazute prin constructie cu centuri de siguranta trebuie sa informeze pasagerii cu privire la obligatia legala de a le purta in timpul circulatiei pe drumurile publice”.

Din profilurile publice de Facebook ale elevelor care apar in imagini rezulta ca cel putin una dintre ele este minora. In acest caz intervin prevederile Alin 1^2 ale Articolului 36 din Codul Rutier:

„Conducatorii de autovehicule avand locuri prevazute prin constructie cu centuri de siguranta au obligatia sa se asigure ca, pe timpul conducerii vehiculului, minorii poarta centurile de siguranta sau sunt transportati numai in dispozitive de fixare in scaune pentru copii omologate, in conditiile prevazute de regulament”.

Imaginile postate de o eleva au fost filmate cu o camera montata pe un selfie stick. Carmen Iohannis si elevele sale sunt surprinse in timp ce se amuza, iar in fundal se aude o melodie pop.

Carmen Iohannis s-a deplasat alaturi de cateva eleve intr-o excursie in localitatea Cisnadioara, unde se afla o cetate fortificata saseasca, potrivit paginii sale de Facebook, citata de Pro TV.

Carmen Iohannis este profesoara de limba engleza si diriginta la clasa a XI-a la un liceul din Sibiu.loading...

Adauga un comentariu