National

Carnagiu in Bucuresti: Opt persoane impuscate de un politist gelos

Publicat: 05 mart. 2012
1

@ Un angajat al Ministerului de Interne a impuscat 8 persoane, luni seara, intr-un coafor din Bucuresti @ Acesta era sotul unei coafeze si a vrut sa se razbune pentru ca femeia intentase actiune de divort @ Primul termen era programat miercuri, 7 martie @ Doua persoane au murit, iar sase sunt grav ranite

Opt persoane au fost impuscate de un politist intr-un coafor din zona Perla, din Capitala. Doua victime au murit. Prima persoana impuscata de Gheorghe Vladan a fost casiera, care a fost nimerita in cap, apoi sotia agentului, dupa care barbatul a tras in restul persoanelor din unitate. Atacatorul a reactionat din razbunare. Martorii povestesc ca, imediat dupa impuscaturi, atacatorul si-ar fi bagat pistolul in teaca, linistit. O persoana a declarat ca a auzit sase bubuituri, dandu-si seama ca sunt impuscaturi, apoi a vazut un tanar plin de sange iesind din uitate si alergand spre Spitalul Floreasca.

Seful SMURD BucurestiIlfov, dr. Bogdan Oprita, a declarat ca, in momentul in care echipajul a ajuns la locul incidentului, un om era decedat. „Au fost gasite doua persoane cu plagi abdominale. Una impuscata in cap, in coma, intubata, a fost dusa la Floreasca, alta impuscata in zona toracelui, careia i se face resuscitare. Cele trei persoane internate la Spitalul Floreasca (doua femei si un barbat) sunt in investigatii. Ei sunt stabili, iar in functie de rezultatele analizelor ar putea fi internati pentru extragerea gloantelor”, a explicat medicul Bogdan Oprita, purtatorul de cuvant al unitatii sanitare.

Si celelalte trei victime (doua femei si un barbat) care au fost trasportate la Spitalul Elias cu rani la picioare sunt in investigatii. „Pacientii nu au voie sa stea in picioare intrucat au rani la membre. Ei vor fi investigati si apoi vor fi operati pentru extragerea corpurilor strane”, a explicat medicul de la Unitatea de Primiri Urgenta de la Spitalul Elias.

Sofer la MAI

Potrivit agentiilor de presa, atacatorul este sofer la Policlinica MAI si se afla in proces de divort cu sotia. Barbatul, care a fost identificat si retinut, era sotul uneia dintre coafeze. Agentul de politie Gheorghe Vladan, in varsta de 50 de ani, lucra ca sofer la Centrul medical de diagnostic si tratament Dr. N. Kretzulescu-Policlinica Ministerului Administratiei

Atacatorul a folosit un pistol Glock, detinut legal. Acesta a fost prins in cladirea Transelectrica, unde un martor l-a vazut refugiindu-se. „Persoana care a folosit armamentul a fost identificata si, in prezent, se afla sub escorta Politiei. Sunt foarte multe forte de Politie implicate in ancheta”, a spus purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Diana Sarca.

Ministrul de Interne, Cristian Berca, a confirmat faptul ca atacatorul lucreaza in structurile MAI. „E un personaj, ca nu pot sa ii mai spun «politist», din 2007, angajat din sursa externa. Astea sunt datele pana acum. Am dispus sefului Politiei Romane. Chestorul Popa este deja acolo. Parchetul General face ancheta, asteptam rezultatele. Mergem mai departe cu ancheta, sa vedem de ce s-a ajuns aici”, a spus ministrul Berca, la plecarea de la sedinta de plen a Senatului.

Primul termen al divortului era programat pe 7 martie

Agentul de politie Gheorghe Vladan, care a deschis focul intr-un coafor din zona Perla, din Capitala, ucigand doua persoane si ranind alte sase, detinea, impreuna cu sotia, o casa de 180 de metri patrati, trei autoturisme si avea un credit de 42.000 de euro la Bancpost, contractat in 2007 si scadent in 2032.

Potrivit unei declaratii de avere din iunie 2011, postata pe site-ul Ministerului Administratiei si Internelor, Gheorghe Vladan mostenise un teren de 800 de metri patrati in Teleorman, iar sotia sa, Florina Vladan, primise ca mostenire, in 2007, 4 hectare de teren in judetul Prahova. Ei aveau trei autoturisme: un Mercedes din 1996, un SMART din 2003 si un Renault Megane din 2006.

Conform aceleiasi declaratii de avere, in 2010, Gheorghe Vladan a realizat un venit anual de 20.000 de lei, iar sotia sa, Florina, a incasat de la SC Igiena 12.000 de lei si alti 9.357 de lei pentru servicii de coafura ca persoana fizica autorizata. Cei doi au un fiu.

Sotia lui Gheorghe Vladan introdusese actiune de divort la Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti, primul termen de judecata fiind stabilit pentru miercuri, 7 martie.

Adauga un comentariu