Stiri Turism

Carnavalul de la Rio de Janeiro: 3 milioane de prezervative vor fi distribuite gratuit – VIDEO

Publicat: 18 feb. 2012
9

Autoritatile regionale vor distribui trei milioane de prezervative pe durata celor cinci zile ale Carnavalului din Rio de Janeiro 2012, care va începe vineri, au anuntat reprezentantii Secretariatului pentru Sanatate al statului Rio, citati de Mediafax.

Gratie prezervativelor, carnavalul se va derula într-o totala armonie” este sloganul acestei campanii destinate a preveni bolile cu transmitere sexuala, inclusiv maladia SIDA.

Guvernul statului Rio va distribui, totodata, pe strazi si pe stadioane, 55.000 de cutii cu prezervative si 160.000 de brosuri despre bolile cu transmitere sexuala si despre metodele de profilaxie.

Aproximativ 50.000 de politisti vor fi mobilizati pentru a asigura securitatea „celei mai mari sarbatori din lume”, în organizarea careia sunt implicate 250.000 de persoane si care aduce 640 de milioane de dolari în conturile guvernului local.

Peste cinci milioane de persoane, dintre care 850.000 de turisti, sunt asteptate în acest an la Carnavalul de la Rio, care se desfasoara în perioada 17-21 februarie.

Adauga un comentariu