News Flash:

Carne de pasare confiscata

13 Iunie 2006
1012 Vizualizari | 0 Comentarii
Aproximativ 200 kilograme de carne de pasare, din doua magazine alimentare, au fost oprite de la comercializare pentru ca nu este cunoscut producatorul. Verificarile inspectorilor de la Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorilor (OJPC) Iasi au scos la iveala faptul ca oricand iesenii pot cumpara carne sau organe de pasare care ar putea proveni din locuri unde au fost confirmate focare de gripa aviara. In galantarele unui magazin alimentar din municipiul Iasi care apartine societatii comerciale Medasimpex SRL Piatra Neamt au fost gasite 100 kilograme pulpe de pasare si 40 kilograme pui pe etichetele carora nu era specificat numele productorului. "Produsele se aflau la comercializare fara a fi оnsotite de eticheta de produs care cuprinde principalele elemente de caracterizare si identificare redactate оn limba romana: denumire produs, denumirea si adresa producatorului/ importatorului, termenul de valabilitate si conditiile de pastrare. Pentru aceste nereguli a fost aplicata o amenda de trei milioane lei (300 RON), iar produsele au fost oprite temporar de la comercializare pana la remedierea deficientelor", a declarat Marius Bodea, director la OJPC Iasi. Si magazinul asociatiei familiale Baredi din Harlau urma sa vanda 30 kilograme pulpe de pui care aveau aceleasi nereguli. Tot in acest magazin inspectorii au gasit mai multe produse expirate, iaurt, smantana, salam, ciocolata. Produsele cu termenul de valabilitate expirat au fost scoase definitiv de la vanzare, iar administratorul asociatiei familiale a primit o sanctiune de sapte milioane lei (700 RON). De asemenea, inspectorii OJPC au continuat si controalele cu privire la agentii comerciali care vand carne de pasare vrac fara a avea autorizatie de reambalare. La magazinul alimentar din localitatea Lungani care apartine societatii comerciale Lamar Impex SRL Iasi au fost gasite 17 kilograme de pulpe de pui vrac. "La data controlului produsele se aflau la comercializare оn forma de vrac, contrar prevederilor Ordinului Comun 206/447/86/2002. Oamenii trebuie sa inteleaga ca nu este bine sa cumpere carne de pasare sub forma vrac. Aceasta pentru ca nu se stie care este termenul de valabilitate al carnii, in baxul cu carne care este in termen mai pot fi adaugate produse mai vechi. A doua deficienta consta in faptul ca, pentru a putea fi vandute vrac, pulpele sau aripile respective trebuie sa fie mai intai dezghetate, apoi inghetate si astfel pot aparea diferite boli", a mai spus Marius Bodea.
Cerasela APOSTU
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1185 (s) | 22 queries | Mysql time :0.019002 (s)

loading...