Local

Carne provenită din Ungaria cu suspiciune de gripă aviară, distribuită în 26 de judeţe. DSVSA Iaşi: „S-a trimis la analize, iar gripa aviară nu s-a confirmat”

Publicat: 21 ian. 2020

Tone de carne provenită din Ungaria, cu suspiciune de grijă aviară, a fost distribuită în 26 de judeţe ale României.

Comisia Europena a fost sesizată de circa 3.300 de kilograme, arată ANSVSA. În urma sesizării, s-a mai găsit aproximativ 38 de kilograme, fiind neutralizată.

”Prin notificarea Comisiei Europene am fost informați că în perioada 04-11 ianuarie 2020, prin activitățile de comerț intracomunitar, trei unități autorizate din județul Bihor au achiziționat 17.065 de kg carne și organe de curcan, cu termenul de valabilitate cuprins între 9 și 20 ianuarie.

Produsele achiziționate de beneficiarii din România erau însoțite de documentele necesare desfășurării activităţilor de comerț intracomunitar.Reprezentanții DSVSA Bihor, în urma verificărilor desfășurate în cele trei unități din județ, au constatat că produsele nu se mai regăsesc la nivelul depozitelor de destinație, fiind distribuite în următoarele 26 de județe:

– Bacău, Galați, Hunedoara, Dolj, Bistrița-Năsăud, Cluj, Timiș, Gorj, Neamț, Arad, Harghita, Mureș, Sălaj, Vaslui, București, Vrancea, Brăila, Covasna, Iași, Prahova, Dâmbovița, Călărași, Argeș, Giurgiu, Ilfov și Bihor.” – se arată într-un comunicat al Autorității.

Reprezentanții Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) județene din cele 26 de județe, au demarat verificări ale tuturor beneficiarilor produselor notificate, pentru identificarea celor 3.336 de kg de produse (aripi, pipote, pulpe superioare, pulpe inferioare, medalion), care se mai aflau în termenul de valabilitate la momentul notificării.

Potrivit DSVSA, în urma suspiciunii declanşate sâmbăta, 18 ianuarie, despre carnea provenită din Ungaria ce prezenta gripă aviară, s-au trimis mostre laboratoarelor. În urma analizelor nu s-a confirmat că lotul de carne respectiv prezenta gripă aviară.loading...

Adauga un comentariu