Diete si regimuri

Carnea artificiala este sigura pentru consum. Din ce e facuta

Publicat: 28 iul. 2018
7

Burgerii din carne artificiala sunt siguri pentru consum. Producatorii au primit aprobare de la autoritatile americane, ceea ce inseamna ca in curand ii pot vinde. Singura problema ramane pretul destul de piperat.

Chiar daca nu contin pic de carne, au acelasi aspect si aproape acelasi gust, spun reprezentantii start-up-ului Impossible Foods, potrivit digi24.ro.

Burgerii lor sunt facuti din proteine din grau si cartofi, aditivi alimentari si hem. Adica acea molecula din compozitia hemoglobinei, care ii da culoarea rosie si gustul metalic. Doar ca nu va fi obtinuta din carne, ci din soia.

Nu doar ca vor semana la miros si gust, dar chiftelele fara urme de celule animale vor si sangera. Inginerii americani spun ca produsele lor vor avea un impact pozitiv asupra mediului, pentru ca vor folosi cu 75 la suta mai putina apa si se vor emite cu 87 la suta mai putine gaze cu efect de sera.

Daca lucrurile merg conform planului, vor sa-si deschida o fabrica si sa produca lunar 500 de tone de carne artificiala, suficienta pentru patru milioane de burgeri.

Adauga un comentariu